კობლერი – ღვინის, რომის ან ვისკისგან დამზადებული კოქტეილია, შაქრით, პიტნით ან ფორთოხლით და ყინულით. მისგან მომზადებული დესერტი კი საუცხოო არომატით გამოირჩევა.
ინგრედიენტები:
გულსართი:
- 800 გ დაკონსერვებული ატამი, შუაზე გაჭრილი
- 60 გ ქიშმიში
- 2 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი
- 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი
- 1 ჩაის კოვზი წვრილად გახეხილი ფორთოხლის ცედრა
ზედა ფენა:
- 225 გ ფქვილი
- 1 ½ ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
- 70 გ შაქარი
- 50 გ ქოქოსის ფანტელი
- 125 გ კარაქი, კუბებად დაჭრილი
- 125 მლ რძე
- 2 ჩაის კოვზი ახალგამოწურული ლიმონის წვენი
- ათქვეფილი ნაღები, ნაყინი
ულუფა: 6
მომზადება: 15 წუთი + 10 წუთი გასაგრილებლად
ცხობა: 45-50 წუთი
დონე: 1
მომზადების წესი:
- გულსართი: გააცხელეთ ელექტროღუმელი 180 გრადუსზე.
- დაჭრილი ატამი, ქიშმიში, დარიჩინი და ფორთოხლის ცედრა 1,5 ლ მოცულობის ცეცხლგამძლე ლანგარზე მოათავსეთ და აურიეთ.
- ზედა ფენა: ფქვილი და გამაფხვიერებელი საშუალო ზომის ჯამში შეურიეთ. დაუმატეთ შაქარი და თითებით ისე შეაზილეთ კარაქი, რომ პურის ნამცეცების კოსისტენცია მიიღოთ. დაუმატეთ ქოქოსი.
- პატარა ფინჯანში შეურიეთ რძე და ლიმონის წვენი. დაუმატეთ მშრალ ნაზავს და კოვზით შეაზილეთ. უნდა მიიღოთ წებოვანი ცომი.
- ხილის ნაზავი ცომის გუნდებით დაფარეთ.
- აცხვეთ 45-50 წუთი, სანამ ოქროსფერ-ყავისფერს არ მიიღებს. გამოიღეთ ღუმლიდან და გააგრილეთ 10 წუთი.
- სუფრაზე მიიტანეთ თბილი, ნაღებთან, ნაყინთან ან კრემ ანგლეზთან ერთად.