ჰაეროვანი ნამცხვარი ცილოვანი კრემით, რომელზეც ყველა გიჟდება

220

დასვენების დღეები იდეალურია დროა, რომ თავით კულინარიულ ექსპერიმენტებში გადაეშვათ. თუ კერძების მზადებისგან სიამოვნებას იღებთ, გირჩევთ გამოაცხოთ ლამაზი ნამცხვარი ცილოვანი კრემით. ასეთი ნაზი დესერტი სამზარეულოში დიდი დროის გატარებას გაიძულებთ. ამას დიდი სიამოვნებით გააკეთებთ.

ასეთი ნამცხვრის წარმატების გასაღები კარგად ათქვეფილი ცილაა. ეს ყველაზე მნიშვნელოვანი ეტაპია როგორც ცომში, ასევე კრემში. დესერტის ყველა კომპონენტი წარმატებული რომ გამოვიდეს, კვერცხის ცილა მყარი ქაფის მიღებამდე უნდა ათქვიფოთ. მყარ პიკს მიაღწიეთ და მზა ტკბილეული შეუდარებელი გამოვა.

როგორ მოვამზადოთ ნაზი ნამცხვარი ცილოვანი კრემით

სურვილის შემთხვევაში, სანამ დესერტის გაფორმებას დაიწყებთ, ფენები შაქრიანი სიროფით გაჟღინთეთ. ასე ბისკვიტის ფენა უფრო ნაზი, პირში მდნობი გახდება. 120 მლ სუფთა წყალი და 130 გ შაქარი პატარა ქვაბში მოათავსეთ. ადუღებამდე მიიყვანეთ, მუდმივად აურიეთ. ცეცხლიდან გადმოდგით. სიროფი ოდნავ გააგრილეთ, შემდეგ 1 ს/კ კონიაკი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. ფენებს არომატული სიროფი წაუსვით.

ინგრედიენტები:

  • 6 კვერცხი
  • 430 გ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • 100 მლ წყალი
  • რძიანი შოკოლადი გემოვნებით
  • 5 კვერცხის ცილა
  • 180 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ს/კ ჟელატინი
  • 0,5 ჩ/კ ლიმონის წვენი

მომზადების წესი:

1. 6 კვერცხი აიღეთ, კვერცხის გული და ცილა დააცალკევეთ. კვერცხის ცილებს მარილი დაუმატეთ. მყარი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. თანდათან 180 გ შაქარი დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ.

2. მყარ ცილოვან მასას კვერცხის გულები ფრთხილად დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. გაცრილი ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

3. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ. ცომი ჩაასხით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40 წუთით აცხვეთ. გაგრილებამდე გააჩერეთ.

4. ჟელატინს ცივი ანადუღარი წყალი დაასხით. აურიეთ და 40 წუთით გააჩერეთ. შემდეგ შეათბეთ (არ გააცხელოთ). გაგრილება აცადეთ.

5. 5 კვერცხის ცილას ლიმონის წვენი დაუმატეთ. მყარი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. 250 გ შაქარი დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ. ცივი ჟელატინი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

6. ცივი ბისკვიტი 2 ნაწილად დაყავით, ერთ ნაწილს საერთო კრემის ნახევარი წაუსვით. ზემოდან მეორე ფენა დაადეთ. მასაც კრემი წაუსვით.

7. შოკოლადი წვრილად გახეხეთ. დესერტს ზემოდან მოაყარეთ. კრემის სრულ გამაგრებამდე მაცივარში გააჩერეთ.

სუფრაზე გატანის წინ დესერტი პორციებად დაჭერით და პიტნის ფოთლებით გააფორმეთ. ასეთი ტკბილეული სუფრიდან წამებში გაქრება. უჩვეულოდ გემრიელი და ზღაპრულად ნაზი გამოდის!