ხაჭოს მობრაწულა ყაყაჩოს თესლით და ჩირით „დამსხვრეული მინა“

94

როცა გესმით დესერტის სახელი, როგორიცაა „დამსხვრეული მინა“, თავში ფერადი ჟელეს სურათი ჩნდება. კიდევ ერთი ტკბილი კერძი იდენტური სახელით არსებობს. თან ჟელეს დესერტთან საერთო არაფერს აქვს, მხოლოდ მასავით ფერადია.

ხაჭოს მობრაწულა ყაყაჩოს თესლით პოპულარულ დესერტს „დამსხვრეულ მინას“ ცუკატების დამსახურებით გვახსენებს. ფერადი ჩირი ნაზ ბაზაში ჟელეს და არაჟნის ასოციაციებს იწვევს. ცუკატები, ქიშმიში და გარგარის ჩირი ხაჭოს მასას დაუმატეთ და ორიგინალური გარეგნობის და გემოს მქონე დესერტს მიიღებთ.

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს მობრაწულა ყაყაჩოს თესლით

ნაზი დესერტის ცხობისას ღუმელს ყურადღება მიაქციეთ. დესერტი 30 წუთის შემდეგ შეიძლება დაიწვას. ამაზე რომ არ ინერვიულოთ, მობრაწულას ფოლგა დააფარეთ და უკან ღუმელში დააბრუნეთ.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ხაჭო
  • 130 გ არაჟანი
  • 100 გ შაქარი
  • 15 გ სახამებელი
  • 10 გ ლიმონის ცედრა
  • 30 გ ყაყაჩოს თესლი
  • 80 გ კარაქი
  • 4 კვერცხი
  • მწიკვი ვანილი
  • 2 ს/კ ლიმონის წვენი
  • 0,3 ჩ/კ კურკუმა
  • 150 გ ცუკატი
  • ქოქოსის ფანტელები გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ხაჭო, არაჟანი, შაქარი, ვანილი და კურკუმა ღრმა თასში აურიეთ. ლიმონის წვენი და გამდნარი კარაქი ჩაასხით. მიქსერით ათქვიფეთ. სახამებელი და კვერცხი დაუმატეთ. კვლავ კარგად ათქვიფეთ.

2. მიღებული მასის მცირე ნაწილი ამოიღეთ. ცალკე თასში მოათავსეთ და ყაყაჩოს თესლი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

3. ხაჭოს ძირითად მასას ცუკატები და წვრილად გახეხილი ლიმონის ცედრა დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

4. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ და კარაქი წაუსვით. ჯერ ყაყაჩოს მასა ჩაასხით, შემდეგ ცუკატების ნარევი. 160 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40-50 წუთით აცხვეთ.

5. დესერტს გაგრილება აცადეთ. მაცივარში 3 საათით შეინახეთ. სუფრაზე გატანის წინ ქოქოსის ფანტელები მოაყარეთ.

ხაჭოს დესერტი გახეხილი შოკოლადით შეგიძლიათ მორთოთ. კონტრასტული და საინტერესო გამოდის.