ხაჭოს კექსი „ნაწნავი“ ქიშმიშით და ჯემის შიგთავსით. დეტალური ინსტრუქცია

243

ამ რეცეპტით ადრე ადგომის მიზეზი გამიჩნდა, რომ საუზმისთვის ხაჭოს კექსი „ნაწნავი“ მოვამზადო. ჩვენს სახლში იცავენ უთქმელ წესს: „დილით ყველაფერი შეიძლება. ფუნთუშაც, ზაფხულშიც“. ლამაზი ცომეული ერთ–ერთ კულინარიულ გადაცემაში აღმოვაჩინე. მომზადების სიმარტივის და ლამაზი გაფორმების კომბინაციამ მაშინვე მომხიბლა.

ჩემი ქალიშვილი ამ კექსს ნაწნავს უწოდებს. რთულია, არ დაეთანხმო. ვერ ერთი მაღაზიის ნამცხვარი ვერ დაიკვეხნის ისეთი ფაფუკი ცომით, გემრიელი შიგთავსით და ზომიერად ხრაშუნა ქერქით, როგორც ამ დესერტს აქვს. ხშირად კექსს მარწყვის ან ჟოლოს ჯემით ვამზადებ. ნებისმიერი ხილის შემავსებლით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. მთავარია, კარგი განწყობა და ცოტა დრო.

ხაჭოს კექსი „ნაწნავი“: მომზადების დეტალები

მნიშვნელობა არ აქვს, როგორ ხაჭოს იყიდით. როგორც სახლის, ასევე მაღაზიაში ნაყიდი შეიძლება იყოს. რა თქმა უნდა, რაც უფრო ცხიმიანია პროდუქტი, მით უფრო გემრიელი გამოდის. კექსი „ნაწნავი“ უცხიმო ყველითაც საოცარი გამოდის. ცომის ნამზადი გამოცხობამდე მხოლოდ ბასრი დანით ჩაჭერით. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ცომის კიდეები მოუწესრიგებელი გამოჩნდება.

ინგრედიენტები:

  • 180 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ ვანილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • კენკრის პიურე გემოვნებით
  • 3 ს/კ შაქარი
  • 40 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • მწიკვი მარილი
  • 150 გ ხაჭო
  • 60 გ ქიშმიში

მომზადების წესი:

1. კვერცხი ღრმა თასში ჩატეხეთ და შაქარი დაუმატეთ. ვანილი და მარილი დაუმატეთ.

2. მცენარეული ზეთი ჩაასხით და ხაჭო დაუმატეთ. ჩანგლით კარგად აურიეთ. მიღებულ ერთგვაროვან მასას ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ.

3. რბილი ცომის მისაღებად კოვზით კარგად აურიეთ. ხელით რბილი, მაგრამ არა წებოვანი ცომი მოზილეთ. თავსახური ან პარკი დააფარეთ და 10 წუთი მაგიდაზე გააჩერეთ.

4. ცომი ფქვილმოყრილ მაგიდაზე გადაიტანეთ და თხლად გააბრტყელეთ.

5. შიგთავსისთვის გამოგადგებათ საშუალო სისქის ნებისმიერი ჯემი. ხილის შემავსებელი ცომს დაუმატეთ და სპატულით მთელ ზედაპირზე გაანაწილეთ. ქიშმიში მოაყარეთ. სურვილისამებრ, კაკალი ან ჩირი დაუმატეთ.

6. რულეტი დაახვიეთ და დანით სიგრძეზე ჩაჭერით. შემდეგ 2 ნაწილი ერთმანეთში გადახლართეთ ისე, რომ ნაწნავის ფორმა მისცეთ.

7. მომავალი დესერტი ზეთწასმულ საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 45 წუთი აცხვეთ.

მზა დესერტს გაგრილება აცადეთ. ასე ჯემი ნაზ ცომში კარგად გადანაწილდება, ხოლო ქიშმიში სათანადოდ გასივდება. გემრიელად მიირთვით!