ამ წიწაკას ზამთრისთვის ყოველთვის ვამზადებ.
მისი მომზადება ძალიან მარტივად და სწრაფად შეიძლება.
ინგრედიენტები
- ბულგარული წიწაკა 4 ცალი
- ქათმის ფილე 1 ცალი
- მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
- ხორცის სანელებლები 1 ჩაის კოვზი
- არაჟანი 2 სუფრის კოვზი
- მზესუმზირის ზეთი 1 სუფრის კოვზი
- ხორბლის ფქვილი 1 სუფრის კოვზი
- წყალი 70მლ
- მაგარი ყველი 70გ
- პომიდორი 1 ცალი
მომზადება
1.დაჭერით ფილე და შეწვით ტაფაზე. მოაყარეთ მარილი, სანელებლები, ფქვილი და მოურიეთ.
2.ქათამს დაუმატეთ არაჟანი და წყალი. მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე სოუსის შესქელაბამდე.
3.გარეცხეთ წიწაკა, გაჭერით შუაზე, მოაშორეთ თესლი და მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაზე.
4.აავსეთ წიწაკა შიგთავსით და გამოაცხეთ 30 წუთი 200 გრადუსზე.
გემრიელად მიირთვით!