ჩასასხმელი ყაბაყის პეროგი ყველით და პომიდვრით: დეტალური რეცეპტი

59

მას შემდეგ, რაც ყაბაყის ღვეზელი პირველად მოვამზადე, სხვა კერძი ამ სასარგებლო ბოსტნეულით გვერდზე გადავდე. ახლა ყაბაყს იშვიათად ვწვავ ან რულეტებად არ ვახვევ. აღმოჩნდა, რომ ყაბაყის პეროგი მარტივად მზადდება და უფრო გემრიელია. რეცეპტი აუცილებლად ჩაინიშნეთ.

თუ თქვენთვის სიტყვა „პეროგი“ ცომის მომზადებასთან ასოცირდება, დაივიწყეთ. ამ შემთხვევაში ცომი სამ წუთში მზადდება. ყველა ინგრედიენტი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. საფუარი, გამაფხვიერებელი, ამოსვლა და გაჩერება საჭირო არაა. ჩასასხმელი პეროგი ამით კარგია.

როგორ მოვამზადოთ ჩასასხმელი ყაბაყის პეროგი ყველით და პომიდვრით

თუ სეზონის დასრულებამდე სასოწარკვეთილი ეძებთ ახალ გემრიელ რეცეპტს ყაბაყით, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა. ხმელი ყველის ნაცვლად ნებისმიერი სხვა ყველი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მთავარია, რომ ყაბაყის პეროგზე მადისაღმძვრელი ყველის ქუდი გამოვიდეს.

ინგრედიენტები:

  • 4 ყაბაყი
  • მარილი გემოვნებით
  • 2 ს/კ საფანელი
  • 350 მლ კეფირი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 3 პომიდორი
  • 50 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • შავი წიწაკა (დაფქული) გემოვნებით
  • 5 კვერცხი
  • 2 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 2 კონა მწვანე ხახვი
  • ყველი ფეტა გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ყაბაყი სქელ რგოლებად დაჭერით. 30 მლ მზესუმზირის ზეთი მოასხით, მარილი და წიწაკა მოაყარეთ. საფანელი დაუმატეთ და აურიეთ.

2. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ. ყაბაყი ერთ ფენად ჩააწყვეთ. 180 გრადუსზე 20 წუთით აცხვეთ.

3. კვერცხი, დარჩენილი ზეთი, მარილი, წიწაკა და კეფირი აურიეთ.

4. კვერცხის ნარევს ფქვილი და სოდა დაუმატეთ. თხელი ცომი მოზილეთ და დაჭრილი მწვანე ხახვი დაუმატეთ.

5. მზა ყაბაყს ცომი მოასხით და თანაბრად გაანაწილეთ.

6. ცომზე თხლად დაჭრილი პომიდორი დააწყვეთ. 180 გრადუსზე ისევ 25 წუთით აცხვეთ.

7. ხმელი ყველი გახეხეთ. მზა პეროგს ზემოდან მოაყარეთ და 10 წუთით ღუმელში დააბრუნეთ.

როგორც ხედავთ, ყაბაყის პეროგი მარტივად მზადდება. ბოსტნეული დაჭერით, ფორმაში ჩადეთ, ცომი დაასხით და ღუმელში მოათავსეთ. კერძი არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ სასარგებლო გამოდის. გამომცხვარი ყაბაყის პეროგი სუფრაზე დამოუკიდებელ კერძად ან წასახემსებლად გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!