შოკოლადის ფუნთუშები პასკის არომატით ჩაიზე მისაყოლებლად

925

საჭირო არაა დღესასწაული იყოს, რომ ოჯახის წევრები შინაურული საკონდიტრო ნაწარმით გაახაროთ. შოკოლადის ფუნთუშები შესანიშნავი მეთოდია, რომ ახლობლებს თქვენი ზრუნვა და სიყვარული აჩვენოთ.

ფუნთუშები ისეთი ტკბილი არ გამოვა, როგორც კულიჩები, ხოლო ზედაპირი შაქრის ფხვნილის ნაცვლად სეზამის თესლით არის მორთული. გემრიელი ნაზუქეული ყოველთვის აქტუალური იქნება როგორც სადღესასწაულო, ასევე ჩვეულებრივ დღეებში.

შოკოლადის ფუნთუშები

ცომის ინგრედიენტები:

  • 380 გრ ხორბლის ფქვილი
  • 220 მლ რძე
  • 60 გრ (3 ს/კ) შაქარი
  • 2 ს/კ კაკაოს ფხვნილი
  • 15 გრ გამდნარი კარაქი
  • 15 გრ გამდნარი ღორის ქონი
  • 1 ჩ/კ დარიჩინი
  • 1 ჩ/კ მშრალი საფუარი
  • მარილი

დამატებითი ინგრედიენტები:

  • 4 ს/კ სეზამი
  • 1 ს/კ ნატურალური ყავა
  • კვერცხის გული

მომზადება:

1. ფქვილი, დარიჩინი, კაკაო, საფუარი აურიეთ და მშრალი ნარევი გვერდზე გადადეთ. მეორე თასში რძე, შაქარი და მარილი აურიეთ, მშრალი ნარევი დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. ცომს გამდნარი ღორის ქონი და კარაქი დაუმატეთ. მკვრივი, ერთგვაროვანი და ელასტიკური ცომი მოზილეთ.

2. სუფთა თასი აიღეთ, ცოტა ცხიმი წაუსვით. თასში ცომი ჩადეთ, გადააფარეთ და თბილ ადგილას 1 საათით შეინახეთ. ეს საფუარის გასააქტიურებლად არის საჭირო.

3. დროის გასვლის შემდეგ ცომი პორციებად (ზუსტად 100 გრ) დაყავით, დაამრგვალეთ, გადააფარეთ და 10 წუთით გააჩერეთ.

4. ცომის ბურთებიდან მოგრძო ფორმები გააკეთეთ. შემდეგ ყავა წაუსვით და სეზამის თესლში ამოავლეთ. ახლა საცხობ ქაღალდზე მოათავსეთ, გადააფარეთ და 20-25 წუთით გააჩერეთ. ღუმელი ჩართეთ.

5. ზედაპირზე რამდენიმე ჩანაჭერი გააკეთეთ და კუდები დაახვიეთ. მომავალ ფუნთუშებს ათქვეფილი კვერცხის გული წაუსვით.

6. ფუნთუშები 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით მშრალი ქერქის გაჩენამდე აცხვეთ. ამის შემდეგ შოკოლადის ფუნთუშები ცხაურაზე გააგრილეთ.

ასეთ ფუნთუშებს ძალიან ხშირად შუაში ჩაღრმავებული ბუდით აცხობენ. ასე უფრო სადღესასწაულო გარეგნობა აქვს. თქვენ შეგიძლიათ დამოუკიდებელ კერძად მოამზადოთ. ჩაიზე მისაყოლებლად ფუნთუშები სეზამით წლის ნებისმიერ დროს მოგეწონებათ.

თუ ტკბილი შიგთავსით ცოტა თავის განებივრება გსურთ, ცომის ფორმირებამდე მასში შოკოლადის ნატეხი ჩადეთ. ცხობის დროს შოკოლადი გადნება და გემრიელ, თხევად შიგთავსად გარდაიქმნება. ეს უფრო კექსს ან კრუასანს ჰგავს. შეგიძლიათ ჩაის შაქარი არ დაუმატოთ. გემრიელად მიირთვით და წარმატებები კულინარიულ ექსპერიმენტებში.