შემწვარი ღვეზელი ხაჭოს ცომით და კარტოფილის შიგთავსით

72

იმის ნაცვლად, რომ საეჭვო მაღაზიაში შემწვარი ღვეზელი ვიყიდო, სახლში თავად ვაკეთებ. ზოგი იტყვის, რომ ბევრი რამ სჭირდება. თუ უსაფუარო ცომს აირჩევთ და საინტერესო შიგთავსს დაუმატებთ, მაშინ ნამდვილად ღირს.

ყველა მეგობარი პირველივე გასინჯვის შემდეგ ხაჭოს ცომით მომზადებული ღვეზელის რეცეპტს მთხოვს. სხვათა შორის, ვახშმის შემდეგ დარჩენილ გარნირს შიგთავსად ხშირად ვიყენებ. რა საჭიროა სიკეთის დაკარგვა?

როგორ მოვამზადოთ შემწვარი ღვეზელი ხაჭოს ცომით და შიგთავსით

უდავოდ, ამ უსაფუარო ღვეზელის რეცეპტი ბაზაა, რომელიც შეგიძლიათ შეცვალოთ. მაგალითად, კარტოფილის პიურეს შეგიძლიათ სანელებლები ან მწვანილი დაუმატოთ. მთელი შიგთავსი შეგიძლიათ გამოცვალოთ, მაგალითად, კომბოსტო ან სოკო გამოიყენოთ!

ინგრედიენტები:

  • 250 გ ხაჭო
  • 3 ს/კ არაჟანი
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 700 გ კარტოფილი
  • 50 მლ რძე
  • 3 კვერცხი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 300 გ ხორბლის ფქვილი
  • 30 გ კარაქი
  • 1 ხახვი

მომზადების წესი:

1. ხაჭო, 2 კვერცხი, 0,5 ჩ/კ მარილი და შაქარი აურიეთ.

2. არაჟანი, სოდა და 2 ს/კ მზესუმზირას ზეთი დაუმატეთ და აურიეთ.

3. ფქვილი დაუმატეთ და რბილი ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 10 წუთით გააჩერეთ.

4. შიგთავსისთვის კარტოფილი მომზადებამდე მოხარშეთ. კარაქი დაუმატეთ და პიურე გააკეთეთ.

5. კვერცხი, რძე და 0,5 ჩ/კ მარილი დაუმატეთ და აურიეთ.

6. ხახვი წვრილად დაჭერით და 3 ს/კ მზესუმზირას ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით.

7. ხახვი პიურეს დაუმატეთ და აურიეთ. შიგთავსი მზადაა.

8. ცომი 12 ნაწილად დაყავით. თითოეული დაამრგვალეთ, შემდეგ გააბრტყელეთ.

9. ცომის ცენტრში კარტოფილის შიგთავსი დაუმატეთ, კუთხეები შეკარით. ახლა თხელ ღვეზელად ნაზად გააბრტყელეთ.

10. ტაფაზე მზესუმზირას ზეთი გააცხელეთ და ღვეზელი ორივე მხრიდან მომზადებამდე შეწვით.

ასეთი ღვეზელი კარტოფილის შიგთავსით შეგიძლიათ წასახემსებლად მიირთვათ ან პირველ კერძს დაუმატოთ. ძალიან არომატული და ნოყიერი გამოდის. გიყვართ შინაურული ღვეზელი თუ დრო არ გყოფნით მოსამზადებლად?