ყაბაყი ავღანურად: ხემსი რომელიც შესანიშნავად ეხამება ხორცს

1255

ყაბაყისგან უამრვი კერძი თუ ხემსი მზადდება, მას ამარინადებენ კიდეც, ამატებენ სხვადასხვა ცომეულში. ვისაც ყაბაყი არ უყვარს, უბრალოდ არ იცის მისი მომზადება.

ბორანი კადუ ან ყაბაყი ავღანურად – ყაბაყის კერძის კიდევ ერთი შესანიშნავი რეცეპტია. ეს გახლავთ აღმოსავლური ხემსი, რომელიც სხვადასხვანაირად მზადდება. ჩვენს ვარიანტში განსაკუთრებული ინგრედიენტები არ არის საჭირო: მოამზადეთ ტრადიციული ავღანური ხემსი ხელთ არსებული პროდუქტებისგან.

ინგრედიენტები

  • 1 ც ყაბაყი
  • 3 ც პომიდორი
  • 150 გრ ხაჭო
  • 1 ც წიწაკა ჩილი
  • 3 კბ ნიორი
  • 1 ს.კ. ზეთი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

1. დაჭერით ყაბაყი 1 სმ რგოლებად და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.

2. წვრილად დაჭერით პომიდორი, დაუმატეთ 1 კბ წვრილად დაჭრილი ნიორი, მარილი და მოთუშეთ.

3. ქვაბში ფენა-ფენა მოათავსეთ ყაბაყი და პომიდორი, მოაყარეთ დაჭრილი წიწაკა, მოთუშეთ 15 წთ განმავლობაში.

4. სოუსის მოსამზადებლად ხაჭოს დაუმატეთ ცოტაოდენი კეფირი ან წყალი და დაჭყლიტეთ ჩანგლით, დაუმატეთ მარილი და წვრილად დაჭრილი 2 კბ ნიორი.

ყაბაყს სოუსით როგორც წესი თხელ ლავაშთან მიირთმევენ. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!