ქათმის კისერი ბოსტნეულით. ბიუჯეტური ვახშამი მთელი ოჯახისთვის მზადაა

216

ბარკლის ან ფილეს ყიდვა საჭირო არაა, რომ გემრიელი ხორციანი კერძი მოამზადოთ. ქათმის იაფიანი ნაწილიც დახვეწილ კერძად შეგიძლიათ აქციოთ. ქათმის კისერი ბოსტნეულით ამის ნათელი მაგალითია.

ამ სუბპროდუქტს განუმეორებელი არომატი რომ შემატოთ, მარინადი სწორად მოამზადეთ. აიღეთ სოიოს სოუსი, შავი ან წითელი წიწაკა, ნიორი, ქათმის კვერცხი. ეს ინგრედიენტები აურიეთ და მიიღებთ სურნელოვან ნარევს, რომელშიც კისერი მხოლოდ 30 წუთი უნდა დაამარინადოთ.

როგორ მოვამზადოთ ქათმის კისერი ბოსტნეულით

წვნიანი კერძი რომ მიიღოთ, რაც შეიძლება მეტი ბოსტნეული გამოიყენეთ. ქათმის კისერი პომიდვრით, ტკბილი წიწაკით და მწვანე ხახვით განსაკუთრებით გემრიელი გამოდის. სტაფილოსთან ერთად შეგიძლიათ ჩაშუშოთ. ცოტა ხახვი და ცხარე წიწაკა დაუმატეთ, რომ ძალიან პიკანტური გამოვიდეს.

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ქათმის კისერი
  • 3 პომიდორი
  • მწვანე ხახვი გემოვნებით
  • 50 მლ სოიოს სოუსი
  • შავი წიწაკა (დაფქული) გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • 200 მლ წყალი
  • 1 ხახვი
  • 1 ბულგარული წიწაკა
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • 1 კვერცხი
  • 0,5 ჩ/კ შაქარი
  • 0,25 ჩ/კ კურკუმა
  • 3 კბილი ნიორი

მომზადების წესი:

1. მარინადი მოამზადეთ. კვერცხი ჩანგლით ოდნავ ათქვიფეთ. ნიორი გაასუფთავეთ და დაჭყლიტეთ. ნიორი, შავი წიწაკა და სოიოს სოუსი კვერცხს დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

2. ქათმის კისრები კარგად გარეცხეთ. გაამშრალეთ და ღრმა თასში მოათავსეთ. მზა მარინადი დაასხით. 30 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

3. ხახვი გაასუფთავეთ და ნახევარ რგოლებად დაჭერით. ბულგარული წიწაკა, პომიდორი და მწვანე ხახვი გარეცხეთ. ბოსტნეული პატარა ნაჭრებად დაჭერით.

4. ტაფაზე მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ. დამარინადებული ქათმის კისრები ოქროსფერ შეფერილობამდე ძლიერ ცეცხლზე შეწვით.

5. დაუმატეთ ჯერ ბოსტნეული, შემდეგ მარილი, შაქარი და კურკუმა. წყალი დაასხით და კარგად აურიეთ.

6. ადუღებამდე მიიყვანეთ. ცეცხლს დაუწიეთ. თავსახური დაახურეთ. ქათმის კისერი ბოსტნეულით 40 წუთი ჩაშუშეთ. მზადაა!

ცხელი კერძი თეფშებზე გადაანაწილეთ. ახალი ოხრახუში გარეცხეთ და გაამშრალეთ. მწვანილი წვრილად დაჭერით. მზა ქათმის კისერს ბოსტნეულით მოაყარეთ. ასეთი მარტივი შტრიხით კერძს კაშკაშა აქცენტს შემატებთ და უფრო მდიდარ არომატს შემატებთ.