ფუნთუშები ყაყაჩოს თესლით და მურაბით. ელემენტარული რეცეპტი

14

შინ გამომცხვარ ცომეულზე გემრიელი არაფერია! არომატული ფუნჩულა, ფუნთუშა, ღვეზელი და ორცხობილა საოცრად გემრიელი და მყუდრო ჩაის წვეულების გარანტიას გაძლევთ. ეს შემოდგომის ცივ საღამოს აუცილებელია. Gastronomia.ge–ს რედაქცია გირჩევთ, რეცეპტი შეინახოთ და მომზადება სწრაფად დაიწყოთ. ფაფუკი ფუნთუშები ყაყაჩოთი და მურაბით გემოთი გაგაოცებთ. თუ მარტივ ინსტრუქციას ეძებთ, იდეალური აღმოჩენაა. ცომის მოზელაზე ტანჯვა არ მოგიწევთ. საკმარისია, რომ მომზადებამდე 1 საათით ადრე საყინულიდან ნაყიდი ფენოვანი ცომი გამოიღოთ და დიდებული დესერტის ბაზა უკვე მზადაა.

როგორ გამოვაცხოთ ფუნთუშები ყაყაჩოს თესლით და მურაბით

შიგთავსად გამოიყენეთ ყაყაჩო და ნებისმიერი მურაბა, რომელიც მოგწონთ. ჟოლოთი უბრალოდ შეუდარებელი გამოდის. ხილის ჯემიც გამოგადგებათ. სქელი კონსისტენციის ხარჯზე ფუნთუშების ფორმირება არ გაგიჭირდებათ.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ფენოვანი ცომი
  • 200 გ ყაყაჩო
  • 150 გ შაქარი
  • 1 კვერცხის გული
  • მურაბა გემოვნებით
  • 50 გ კარაქი
  • 350 მლ რძე

მომზადების წესი:

1. მზა ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ. ფირფიტა ოთხ თანაბარ მართკუთხედ ნაწილად დაყავით.

2. თითოეულს კიდეში მურაბის ზოლი დაუმატეთ. საკონდიტრო ტომარა ან ჩაის კოვზი გამოიყენეთ. ახლა კიდე გადაკეცეთ და თითებით მსუბუქად დააჭირეთ.

3. ყაყაჩო გარეცხეთ. ქვაბში მოათავსეთ და რძე დაასხით. ადუღებამდე მიიყვანეთ. სუსტ ცეცხლზე 50 წუთით ხარშეთ, პერიოდულად აურიეთ. რძე საწურით დაწურეთ. ყაყაჩოს შაქარი და რბილი კარაქი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ. მასა ცომზე გადაიტანეთ. ფრთხილად დაახვიეთ.

4. პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. კვერცხის გული კარგად ათქვიფეთ. მომავალ ფუნთუშებს წაუსვით. სამზარეულოს მაკრატლით ცომი ჩაჭერით. 160 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით აცხვეთ.

მოწითალო ფუნთუშები სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ. თბილი ფუნთუშა გემრიელი შიგთავსით პატარებსაც მოეწონება. შეფუთვა ფენოვანი ცომი საყინულეში და ქილა მურაბა საკუჭნაოში ყოველთვის შეინახეთ. ბავშვები ფუნთუშების ხშირად მომზადებას გთხოვენ.