ფლოვი – პოპულარული, მაგრამ საკმაოდ რთული კერძია. სხვადასხვა სამზარეულოებში არსებობს მისი მომზადების ერთმანეთისგან განსხვავებული მეთოდები.
დღეს მინდა გასწავლომ ფლოვის უმარტივესი რეცეპტი. დამწყებ დიასახლისსაც არ გაუჭირდბა დამიჯერეთ.
ინგრედიენტები
- 600გ საქონლის ფარში
- 350გ ფქვილი
- 2 ხახვი
- 2 სტაფილო
- ნიორი
- 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- ძირა
- წიწაკა და მარილი
- წყალი
მომზადება
1.გაასუფთავეთ ხახვი და გახეხეთ. დაუმატეთ ხახვს სანელებლებთან ერთად.
2.ხელზე წაისვით ცხიმი და მიეცით კატლეტის ფორმა. შეწვით ღრმა ჯამში ორივე მხირდან.
3.მოთუშეთ ხახვი და დააქუცმაცეთ.
4.ბოსტნეულს მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და მოურიეთ. მოთუშეთ ბოსტნეული 10 წუთი. შემდეგ დაუმატეთ ფრიკადელკები, დაქუცმაცებული ნიორი და წიწაკა. დაუმატეთ ბრინჯი, მოასხით წყალი. ბრინჯი წინასწარ აუცილებლად უნდა დამუშავდეს თბილი წყლით.
5.კერძის ცენტრში მოათავსეთ ნიორის თავი, დააფარეთ თავსაფარი და მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე.
გემრიელად მიირთვით!