ერთმა თურქმა მზარეულმა წვნიანი ბულგარული წიწაკის კერძის რეცეპტი გამიზიარა. მიმანიშნა, რომ ბულგარული წიწაკის უბრალოდ ფარშით გავსება გასული საუკუნეა. რაღაც ორიგინალური უნდა მოვიფიქროთ. მზარეულმა ნოყიერი ვახშმის მოსამზადებლად უჩვეულო ინსტრუქცია გამიმხილა. მიამბო, როგორ გამოვაცხო ბულგარული წიწაკა ცომში სწორად.
შედეგმა ყველა შოკში ჩააგდო! წვნიანი ბოსტნეული სურნელოვანი შიგთავსით, რომელიც ნაზი მოწითალო ცომის ქვეშ დამალულია, გურმანების გულსაც იპყრობს. შეძლებს ეს კერძი თქვენი ფავორიტიც გახდეს? მოდით, შევამოწმოთ!
როგორ მოვამზადოთ ფარშირებული წიწაკა ცომში
მნიშვნელოვანი დეტალი დაიმახსოვრეთ. ამ მეთოდით მომზადებისას როგორც ხორცი, ასევე ძროხის ცხიმი უნდა გამოიყენოთ. ასე შიგთავსი მაქსიმალურად წვნიანი და გემრიელი გამოვა.
ინგრედიენტები:
- 80 მლ წყალი
- 2 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
- 100 გ კარაქი
- კამა გემოვნებით
- 50 გ ძროხის ცხიმი
- 0,5 ჩ/კ პაპრიკა
- 4 ბულგარული წიწაკა
- 2 კვერცხი
- მარილი გემოვნებით
- 280 გ ხორბლის ფქვილი
- 300 გ ძროხის ხორცი
- ოხრახუში გემოვნებით
- 2 ხახვი
- სეზამის თესლი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. ცომი მოზილეთ. ღრმა თასში წყალი ჩაასხით. 0,5 ჩ/კ მარილი, 1 კვერცხი და მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ. სპატულით აურიეთ.
2. 260 გ ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. ელასტიური ცომი მოზილეთ, პარკში ჩადეთ და 10 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.
3. სამუშაო ზედაპირს ხორბლის ფქვილი მოაყარეთ. ცომი გააბრტყელეთ, დიდი კვადრატის ფორმა მიეცით და შუაზე გაჭერით.
4. ცომის ერთ ნახევარს 50 გ კარაქი მთელ პერიმეტრზე წაუსვით. ცომის მეორე ნახევარი გადააფარეთ. მასაც კარაქი წაუსვით, შემდეგ მილივით დაახვიეთ. მოსახერხებელი რომ იყოს, ლოკოკინასავით დაახვიეთ, პარკში ჩადეთ და 15 წუთით საყინულეში შეინახეთ.
5. ძროხის ხორცი პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ცხიმი დააქუცმაცეთ და ხორცს აურიეთ.
6. ხახვი გაასუფთავეთ. წვრილად დაჭერით. მწვანილიც დაჭერით. ინგრედიენტები ხორცს შეურიეთ. მარილი, შავი წიწაკა და პაპრიკა დაუმატეთ და აურიეთ.
7. ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ. ზედა თავი მოაჭერით. თესლი და სქელი ძარღვები ფრთხილად მოაშორეთ.
8. ბულგარული წიწაკა შიგთავსით გაავსეთ, კოვზით მსუბუქად ჩატუმბეთ.
9. ცომის დახვეული რულეტი მაცივრიდან გამოიღეთ, 4 თანაბარ ნაწილად გაჭერით. მაგიდას ფქვილი მოაყარეთ და თხელ წრედ გააბრტყელეთ.
10. ცომის ცენტრში ბულგარული წიწაკა გადაჭრილი მხრიდან ქვემოთ მოათავსეთ. ცომში გაახვიეთ. კიდეები ზემოთ შეკარით.
11. საცხობ ფორმას მზესუმზირის ზეთი წაუსვით და წიწაკები დააწყვეთ. კვერცხი მსუბუქად ათქვიფეთ და ცომს წაუსვით.
12. სეზამი მოაყარეთ და 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთით აცხვეთ.
ასეთი კერძი ღუმელიდან გამოღებისთანავე სუფრაზე გაიტანეთ. ბულგარული წიწაკა ლამაზ თეფშზე ან ლანგარზე გადაიტანეთ და სტუმრებს მიართვით. ცომის ზედა ნაწილი მათ თვალწინ დანით გაჭერით. არომატი, რომელიც მთელ სახლში გავრცელდება, ყველას ჭკუიდან გადაიყვანს!