უხორცო კატლეტები ფეტვით. სწორედ ისაა, რაც მარხვაში გჭირდებათ

198

ყველას, ვინც დიდ მარხვას იცავს, არომატული კატლეტებით შეუძლია გაიხაროს. რა თქმა უნდა, ამ შემთხვევაში ფარშის გამოყენება არ შეიძლება. ოქროსფერი კატლეტები ფეტვით კლასიკურ ხორციან ვარიანტს არაფრით ჩამოუვარდება.

დანამატებით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. სურვილისამებრ დაუმატეთ გახეხილი გოგრა, სიმინდი ან ბარდა. ასეთი დამატებითი ინგრედიენტებით კერძი უფრო ფერადი და გემრიელი გამოვა. ქამა სოკოც აიღეთ. როგორც უმი, ასევე შემწვარი გამოგადგებათ. ეს უკვე თქვენზეა დამოკიდებული.

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ფეტვის კატლეტები

კატლეტები შეგიძლიათ შეწვათ ან გამოაცხოთ. თუ მეორე ვარიანტზე შეჩერდით, ღუმელი 190 გრადუსამდე გააცხელეთ. კატლეტები 20-25 წუთით აცხვეთ, რომ ხრაშუნა ოქროსფერი ქერქი მიიღოთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა ფეტვი
  • 50 გ მზესუმზირის თესლი
  • 1 სტაფილო
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 2,5 ჭიქა წყალი
  • კამა გემოვნებით
  • 2 კბილი ნიორი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ფეტვი კარგად გარეცხეთ. სუფთა წყალი დაასხით. ქურაზე დადგით და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ. თავსახური დაახურეთ და 10-15 წუთით ხარშეთ.

2. სტაფილო გათალეთ და წვრილად გახეხეთ. ნიორი გაასუფთავეთ და დაჭყლიტეთ. მწვანილი გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით.

3. მზესუმზირის თესლი ტაფაზე უზეთოდ მოხალეთ. გააგრილეთ და ხორცსაკეპში ან ბლენდერში დააქუცმაცეთ.

4. ღრმა თასში შეგრილებული ფეტვი, სტაფილო და ნიორი მწვანილით მოათავსეთ. თესლი, მარილი და დაფქული შავი წიწაკა დაუმატეთ. ინგრედიენტები ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

5. ოდნავ წებოვანი მასიდან კატლეტები გამოძერწეთ. ცხელ ტაფაზე მზესუმზირის ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე ორივე მხრიდან შეწვით.

ასეთი კატლეტები ტარტარის სოუსის სამარხვო ვარიანტთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. მის მომზადებაში რთული არაფერია. 1 კიტრის მწნილი წვრილად გახეხეთ, 2 კბილი ნიორი დაჭყლიტეთ, 10 ოხრახუში დაჭერით. მზა ინგრედიენტებს 0,5 ჭიქა მაიონეზი დაასხით. მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ, კარგად აურიეთ. მოწითალო კატლეტები ახალ სოუსთან ერთად მზადაა.