უგემრიელესი ფელამუშის რეცეპტი

3661

ყურძნის წვენისა და ფქვილისგან მომზადებული სქელი კოქტეილი “ფელამუში” კავკასიური სამზარეულოს სადღესასწაულო დესერტია. ფელამუში იმდენად პოპულარული დესერტია საქართველოში, რომ მის გარეშე საქორწილო ან საშობაო სუფრა წარმოუდგენელია. იგი ჩურჩხელას პრინციპით მზადდება: ყურძნის წვენი ფქვილთან ერთად დუღილისას სქელდება და მიირთმევენ ნიგვზით ან გოზინაყით.

ასე მომზადებული ყურძნის ჟელე საკმაოდ მყარი, მაგრამ ამავდროულად ძალიან ჰაეროვანი და ტკბილია. მას ყურძნისა და ვანილის არომატი აქვს. მის მოსამზადებლად უნდა გამოიყენოთ მუქი, ტკბილი ყურძნის წვენი, რადგან რაც უფრო მუქია კენკრა, მით უფრო ლამაზი და სასიამოვნო ფერის გამოდის დესერტი. თუ ყურძნის წვენი საკმარისად ტკბილი არ არის, დაუმატეთ შაქარი მომზადების დროს.

ინგრედიენტები

  • 500 მლ ყურძნის წვენი
  • 1 ს.კ. სიმინდის ფქვილი
  • 10 გრ ვანილის შაქარი
  • 2 ს.კ. ხორბლის ფქვილი
  • 100 გრ ბერძნული ნიგოზი
  • 1 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

მომზადების წესი

1. ჩაასხით ქვაბში ყურძნის წვენი, გაცერით სიმინდისა და ხორბლის ფქვილი. დაუმატეთ ვანილის შაქარი და დაადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე.

2. მუდმივად მოურიეთ, სანამ ნაზავი არ დაიწყებს შესქელებას.

3. როდესაც მასა ბზინვარებას დაიწყებს, გამორთეთ ცეცხლი. წაუსვით ფორმებს მცენარეული ზეთი და ჩაასხით მათში ცხელი ფელამუში. კარგად გააცივეთ.

გემრიელად მიირთვით!