ინგრედიენტები
- 3 კვერცხი
- 250გ კარაქი
- 1 ჭიქა შაქარი
- 0,5 ჩაის კოვზი სოდა
- 750გ ფქვილი
- 200გ არაჟანი
- 0,5 ჩაის კოვზი მარილი
- 1 ჩაის კოვზი ძმარი
- მცენარეული ზეთი
შიგთავსისთვის
- 500გ ხაჭო
- 300გ ნაღები 35%
- 20გ ჟელატინი
- 0,5 ლიმონი
- 100გ შაქარი
- 1,5 ლიმონი
მომზადება
1.კალათები. პირველ რიგში დავიწყოთ მათი მზადება. შეაერთეთ ინგრედიენტები და მოზილეთ ცომი. შეფუთულ მდგომარეობაში დატოვეთ 4 საათი. გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი. გაახურეთ ფორმა როივე მხრიდან. მოათავსეთ მასში ცომი, შეაერთეთ ორივე მხარე და დაელოდეთ ცომის გამოცხობას.
2.შიგთავსის მომზადება მეტად შრომატევადია. ათქვიფეთ შაქარი და ხაჭო. წყალში გახსენიტ ჟელატინი.
3.გამოწურეთ 1,5 ლიმონი. ხოლო დარჩენილი ნახევარი გახეხეთ. ხაჭოს მასა ფრთხილად გადაურიეთ ათქვეფილ ნაღებს და ჯელატინს. მოურიეთ.
4.საკონდიტრო ტომარა აავსეთ შიგთავსით და ამოავსეთ კალათები. მორთეთ თქვენი გემოვნებით.
აი ასეთი გემრიელი და არომატული დესერტი უნდა მიიღოთ!
გემრიელად მიირთვით!