ადრე ნახევარ დღეს ქურასთან ვატარებდი, რომ ოჯახის წევრები ფუმფულა და გემრიელი ღვეზელებით გამეხარებინა. საიდუმლო არაა, რომ საფუარი ხანგრძლივ მუშაობას მოითხოვს. არაფერს ვამბობთ, რამდენი დრო იხარჯება საყვარელი კერძის მომზადებაზე. ყველაფერი შეიცვალა, როდესაც სამსახურში ერთ–ერთი საზკვების ობიექტის თანამშრომელი გავიცანი.
მან რამდენიმე რჩევა მომცა, ასევე გამიზიარა გამოცდილი რეცეპტები, რითაც სამზარეულოში ჩემი ყოფნის დრო თითქმის გაანახევრა. ყველაზე მეტად მომეწონა მოხარშული საფუვრიანი ცომი მდუღარე წყლით. 15 წუთში მაგიდაზეა რბილი, ელასტიური ცომი, რომელიც ნებისმიერი შიგთავსით შეგიძლიათ გაავსოთ. ნამდვილი სილამაზეა, ასეა?
მოხარშული საფუვრიანი ცომი მდუღარე წყლით: მომზადების ნიუანსები
ამ რეცეპტის წყალობით მთელ მთა ღვეზელს სწრაფად შეწვავთ ან გამოაცხობთ. არა ნაკლებ მნიშვნელოვანია, რომ ცომი იზელება მარტივი იაფი პროდუქტებით, კარაქის და კვერცხის გარეშე. ამოსვლას არ საჭიროებს, სამუშაოდ სასიამოვნოა და ხელს არ ეკვრის. ღვეზელი ყოველთვის რბილი, ჰაეროვანი გამოდის. მოკლედ, გირჩევთ!
ინგრედიენტები:
- 300 მლ წყალი
- 1 ჩ/კ მარილი
- 5 გ საფუარი
- 450 გ ხორბლის ფქვილი
- 2 ჩ/კ შაქარი
- 3 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
მომზადების წესი:
1. 150 მლ თბილ წყალს (დაახლოებით 30 გრადუსი) 5 გ სწრაფად ხსნადი საფუარი დაუმატეთ. თუ დაპრესილ საფუარს იყენებთ, 20 გრამი დაგჭირდებათ. შაქარი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. გვერდზე გადადეთ.
2. ამ დროში ცომის მოსაზელად ფქვილი გაცერით. ცოტა მეტი შეიძლება დაგჭირდეთ. მარილი, ზეთი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
3. საფუვრიანი მასა ფქვილს დაუმატეთ და აურიეთ. 150 მლ მდუღარე წყალი დაასხით, მთელ ცომში გაანაწილეთ. მაშინვე სპატულით ინტენსიურად აურიეთ. როცა ნამზადი შეიკვრება, სამუშაო ზედაპირზე გადაიტანეთ.
4. თუ საჭიროა, ცოტა ფქვილი მოაყარეთ. რბილი, ელასტიური ცომი მოზილეთ. შემდეგ 15 თანაბარ ნაწილად (50 გ) გაყავით.
5. ცომის ბურთებს პარკი დააფარეთ. შიგთავსის მომზადება დაიწყეთ, თუ ჯერ კიდევ მზად არ გაქვთ. 10 წუთის შემდეგ ღვეზელის ფორმირება შეგიძლიათ დაიწყოთ.
ინგრედიენტების მითითებული რაოდენობით 700-750 გ ცომი გამოდის. გემრიელად მიირთვით!