საოცარი ცხელი კერძი, რომელიც სადღესასწაულო განწყობას შეგიქმნით! წვნიანი ხორცი, ხრაშუნა ცომი და ეს ყველაფერი ხის წკირზე . . .

730

არომატული, წვნიანი და ძალიან ნოყიერი კერძი – კავკასიური გემო, რომელიც ყველას ძალიან მოსწონს!

ამ კერძის მომზადების სპეციფიურობა, მის ხანგრძლივ მოზლევაში მდგომარეობს. ფარშს ძალიან დიდხან უნდა ურიოთ, რათა ხორციდან გამოიყოს ცილა, ამ მეთოდის მეშვეობით ხორცი ხდება ძალიან მკვრივი დაარ იშლება.

დღეს ჩვენ ქათმსი კიბაბს მოვამზადებთ ცომში.

კლასიკური ვარიანტისთვის იყენებენ ცხვირს ხორცს, მაგრამ ჩვე დღეს საქმეს გავიმარტივებთ და ქათმის ხორცს გამოვიყენებთ (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ საქონლის ან ღორის ხორცით). რაც უფრო ცხიმიანია ხორცი, მეტად რბილია, ამიტომ სეგიძლიათ ქათმის ხორცს დაუმატოთ ღორის ხორცი.

ინგრედიენტები

  • 600გ ქათმის ფილე
  • 1 ხახვი
  • 100გ შავი ქლიავი
  • 200გ ფენოვანი ცომი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
  • ბაზილიკი გემოვნებით

მომზადება

  1. დააქუცმაცეთ ფილე, უმჯობესია გამოიყენოთ დანა, რათა მეტად რბილი გამოვიდეს ხორცი.
  2. დააქუცმაცეთ ხახვი, დაუმატეთ ბაზილიკი და ფარში.
  3. კარგად მოურიეთ და დაბეგვეთ.
  4. ფარში წამოაცვით წკირებზე და შენახეთ მაცივარში 2-3 საათი – ამ მეთოდის დახმარებით წკირს ხორცი ძალიან მყარად მიეკრობა.
  5. თითოეულ წკირზე წამოათვით 2 ქლიავი.
  6. წკირზე არსებული ქლიავი სეფუთეთ ფარში და მიეცით კიბაბის ფორმა.

7.დაჭერით ფენოვენი ცომი.

8.თითოეულ კიბაბს სემოახვიეთ ცომი, წაუსვით კვერცხის გული და მოაყარეთ სიმითის მარცვლები.

9.მოათავსეთ ცხიმიან ფორმატზე და გამოაცხეთ 40 წუთი 170 გრადუსზე. წკირის ბოლოები დაასველეთ ან შეფუთეთ ფოლგაში, რათა არ დაიწვას.

10.გემრიელად მიირთვით!

შეგიძლიათ მოამზადოთ ტკბილ-ცხარე ან მჟავე სოუსი, რომელიც ამ კერძს ძალიან უხდება.