სველი ბისკვიტის ტორტი რძის კრემით. დეტალური ინსტრუქცია

996

თუ სტუმრების მოსვლამდე საათზე ნაკლები რჩება და სახლში არც პეჩენია, არც ნამცხვარი არ გაქვთ, არ იდარდოთ. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ ნამცხვრის საყიდლად მაღაზიაში გაიქცეთ, რომ ახლობლები ცარიელ სუფრაზე არ დასვათ. ასევე შეგიძლიათ მოამზადოთ ბისკვიტის ტორტი კრემით. ყველა ინგრედიენტს სამზარეულოში იპოვით.

დესერტი დიდ დროს არ წაგართმევთ. სანამ ბისკვიტის ფენა ცხვება, მარტივი კრემი რძით და ქოქოსის ფანტელებით მოამზადეთ. ნელი ტემპით 30 წუთში გააკეთებთ. შოკოლადის ტორტი წვნიანი და ნაზი გამოდის. დასარბილებლად ჩაის მიყოლება საჭირო არაა.

როგორ მოვამზადოთ ბისკვიტის ტორტი კრემით

ბისკვიტის ტორტის გასაჟღენთად უცხიმო ნაღები აირჩიეთ. ამ ინგრედიენტის წყალობით ბისკვიტი ნაზი და რბილი გამოდის. კრემი ზომიერად ტკბილია. თითოეული ნაჭერი თითქოს პირში დნება.

ინგრედიენტები:

  • 350 გ შაქარი
  • 3 ს/კ კაკაოს ფხვნილი
  • 200 მლ ნაღები
  • 200 გ ქოქოსის ფანტელები
  • 4 კვერცხი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 200 მლ რძე
  • 150 გ კარაქი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი და 200 გ შაქარი გათეთრებამდე ათქვიფეთ. გაცრილი ფქვილი და კაკაოს ფხვნილი დაუმატეთ. სპატულით აურიეთ.

2. საცხობ ფორმას ზეთი წაუსვით და ფორმაში ჩაასხით. 180 გრადუსზე მომზადებამდე აცხვეთ, შემდეგ გასაგრილებლად გააჩერეთ.

3. პატარა ქვაბში რძე, კარაქი და დარჩენილი შაქარი აურიეთ. ინგრედიენტები კარაქის გადნობამდე გააცხელეთ.

4. რძის ნარევს ქოქოსის ფანტელები დაუმატეთ და აურიეთ. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ, შემდეგ სუსტ ცეცხლზე ხარშეთ, მუდმივად აურიეთ.

5. მზა ბისკვიტი ორ ფენად გაყავით. თითოეულს ნაღები წაუსვით.

6. ფენები ერთმანეთს დაადეთ და კრემი წაუსვით.

7. თუ სველ ტორტს შოკოლადის ჭიქურით გააფორმებთ, ზედა ფენაზე კრემის წასმა აუცილებელი არაა. ამ შემთხვევაში ტკბილეული მაცივარში გასამაგრებლად გააჩერეთ. დესერტს გახეხილი შოკოლადი შეგიძლიათ მოაყაროთ.