სახლში მომზადებული უგემრიელესი სოსისი

2481
Pork sausages fried in a dish, bread, sauce, tomato, parsley, fork, knife, napkin on the background of wooden boards

სოსისი – სწრაფი კვების მოყვარულთათვის ნამდვილად ფავორიტი კერძია. მიუხედავად მისი ბუნდოვანი შემადგენლობისა, ხალხი მაინც ყიდულობს მას მაღაზიებში.

სახლში სოსისის მომზადება თითქოს რთული საქმეა.

დღეს ჩვენი რედააცია საპირისპიროს დამტკიცებას ეცდება და გაგიზიარებთ უმარტივეს რეცეპტს.

როგორ მოვამზადოთ სოსისები სახლის პირობებში

ინგრედიენტები

  • 300გ მარილი
  • 100გ საქონლის ხორცი
  • 100გ სალა
  • 1/4 ჩაის კოვზი ნიტრიტის მარილი
  • 1/4 ჩაის კოვზი ჩვეულებრივი მარილი
  • 1/2 ჩაის კოვზი დაფქული შავი წიწაკა
  • 1/2 ჩასი კოვზი პროვანსული სანელებლები
  • საცხობი ქარალდი

მომზადება

1.დაჭერით ხორცი, დაამარილეთ და შეინახეთ მაცივარში. სალა შეინახეთ საყინულეში.

2.ნახევარი ხორცი გამოატარეთ ხორცსაკეპში, დარჩენილი ნახევარი და სალა ერთად დაჭერით.

3.საუმატეთ სანელებლები და მოურიეთ ფარშს, სანამ არ გახდება წებოვანი.

4.ფარში გაყავით 50გ ულუფებად. ფარშისგან შექმენით ძეხვები.

5.ძეხვი კამფეტისებურად შეახვიეთ პერგამენტში.

6.გადაფუთული ძეხვი შეინახეთ მაცივარში (რამდენიმე დღე-ღამე).

7.გამოაცხვეთ 80 გრადუსზე 1 საათი.

8.მზა ძეხი გამოიყენეთ როგორც ნაყიდი, უბრალოდ არ შეიძლება მათი მოხარშვა, შეგიძლიათ ტაფაზე გააცხელოთ.

9.გემრიელად მიირთვით!

ეს არის სოცრად გემრიელი სოსისი, რომრლიც ძლაინ მოსწონთ ბავშვებს.