საფუარიანი ცომი რძეზე – სულ, რაღაც 30 წუთში!

1140

ჩემი აზრით საფუარიანი ცომი – ნამდვილი შედევრია. ამ უნივერსალური პროდუქტისგან უამრავი გემრიელი კერძის მომზადება შეიძლება. რაც მტავარია, ამ ინგრედიენტის გაფუჭება შეუძლებელია.

ინგრედიენტები

  • რძე 1 ჭიქა
  • წყალი 0,5 ჭიქა
  • შაქარი 1 სუფრის კოვზი
  • მზეუმზირის ზეთი 0,5 ჭიქა
  • საფუარი 7გ
  • ხორბლის ფქვილი 3,5 ჭიქა

მომზადება

1.პირველ რიგში გააქტიურეთ საფუარი. ამისათვის ღრმა ჯამში ჩაასხით თბილი რძე და თბილი წყალი. მოაყარეთ მარილი, შაქარ და საფუარი. ჩაყარეთ 2 კოვზი ფქვილი. მოურიეთ და დატოვეთ 10 წუთი თბილ ადგილას.

2.ჯამში ჩაასხით ზეთი, გაცერით დარჩენილი ფქვილი. მოიზლეთ ცომი. უნდა გამოვიდეს საკმარისად წებოვანი. შეფუთეთ 2 პოლეეთილენის პარკში.

3.მტავარია ცომი ჰერმეტიულად შეფუთოთ. ქვაბში ჩაასხით თბილი წყალი დაახლოებით 40 გრადუსის. წყალში ჩადეთ ცომით სავსე პაკეტი. დააფარეთ თავსაფარი.

4.სწორად მომზადებული ცომი უნდა ამოფუვდეს 20-25 წუთში. ის უნდა გახდეს ელასტიური და წებოვანი. მოაყარეთ ცომს ფქვილი და მოამზადეთ გამოსაცხობად.