სალათ – რულეტი “მიმოზა”

167

“მიმოზის” გარეშე ჩემს მშობლებთან არცერთი დღესასწაული არ აღინიშნება. რამდენი წელი გავიდა, მაგრამ ამ სალათმა მაინც არ დაკარგა პოპულარობა.

ინგრედიენტები

  • სარდინი ზეთში 240გ
  • კვერცხი 7 ცალი
  • მაიონეზი გემოვნებით
  • ყველი 100გ
  • კარაქი 100გ
  • მწვანე ხახვი 30გ
  • სტაფილო 0,5 ცალი
  • კარტოფილი 3 ცალი

მომზადება

1.პირველ რიგში მოამზადეთ პროდუქტები. მოხარშეთ კვერცხი და კარტოფილი (ქერქიანად). გააგრილეთ კვერცხი, გაასუფთავეთ. განაცალკევეთ ცილა და გული. ცალ-ცალკე გახეცეთ.

2.იმავე მეთოდით დააქუცამცეთ კარტოფილიც. თევზის კონსერვი ძვლის გარეშე დაჭყლიტეთ ჩანგლით. მწვანე ხახვი დაჭერით მწვანილთან ერთად.

3.საჭრელ დაფას გადააფარეთ პაკეტი. მოათასვეთ სალათის პირველი ფენა – კვერცხის გული და მაიონეზი. ზემოდან დაახეხეთ გაყინული კარაქი.

4.შემდეგ ფენა – გახეხილი ყველი. მოაყარეთ გახეხილი ცილა, კარაქის გარდა ყველა ფენას წაუსვით მაიონეზი.

5.შემდეგ კარტოფილი. მასზე – მწვანილი. ბოლო ფენა – თევზი. ყოველი შემდეგ ფენა, წინამორბედზე პატარა უნდა იყოს.

6.გადაახვიეთ რულეტისებურად, შეფუთეთ და შეინახეთ მაცივარში 1 საათი.

გემრიელად მიირთვით!