სადღესასწაულო პური, რომელსაც ყოველთვის ერთად ვამზადებთ.

653

საახალწლოდ ჩემს ოჯახში ყოველთვის განსაკუთრებული ფუსფუსია. ბავშვები დიდი სიხარულით ელოდებიან სადღესასწაულო ტკბილეულს,
სადღესასწაულო პური ნიგვზით და გამომშრალი ხილით. ამ ცხობილის და კაკაოს დამსახურებით დაუვიწყარი დღესასწაული გელით.

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილი 250გ
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩაის კოვზი
  • შაქარი 250გ
  • მარილი
  • ვანილი
  • კვერცხი 5 ცალი
  • რომი 2 სუფრის კოვზი
  • ცუკატები 100გ
  • ქიშმიში 50გ
  • შტოში 50გ
  • გამომშრალი ალუბალი 50გ
  • ნუში 25გ
  • თხილი 25გ
  • ლიმონის ცედრა 1 ჩაის კოვზი
  • ლიმონის წვენი 2 სუფრის კოვზი
  • შაქრის ფხვნილი 2 სუფრის კოვზი
  • დარიჩინი 0,5 ჩაის კოვზი

მომზადება

1.დაჭერით ნიგოზი, შეგიძლიათ მოხალოთ მშრალ ტაფაზე. ასე ისგახდება, ხრაშუნა. თხილი და ნუში შემოინახეთ დეკორისთვის.

2.გამომშრალი ხილი დაჭერით წვრილად. ცუკატებიც დააქუცმაცეთ. კვერცხი ათქვიფეთ ღრმა ჯამში მარილთან ერთად.

3.ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი. ათქვიფეთ მასა, კვერცხის მასას დაუმატეთ რომი, ნიგოზი და მშრალი ხილი.

4.მოაყარეთ ლიმონის ქერქი და ვანილი. გაცერით ფქვილი და გამაფხვიერბელეი. კარგად მოურიეთ.

5.ფორმას წაუსვით ცხიმი ან ჩააფინეთ პერგამენტი. ჩაასხით ცომი. მოაყარეთ ნუში და თხილი.

6.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 45-50 წუთი.

7.ჯამში შეაერთეთ დარიჩინი, ლიმონის წვენი და შაქრის ფხვნილი. მიღებული მასა წუსვით ცხელ პურს. მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.

გემრიელად მიირთვით!