რძიან ბისკვიტზე: პეროგი „ფიფქია“ შოკოლადის ჭიქურით

274

ჩვენთან სტუმრები ხშირად მოდიან. ხან ნათლია მოდის ფინჯან ჩაიზე ან ნათესავები სავახშმოდ. მეზობლები ხშირად შემოდიან ახალი რეცეპტების გასაზიარებლად ან ძველი მეგობრები შემოირბენენ, როცა თავისუფალი დრო აქვთ. ყველამ იცის, რომ ჩვენს სახლში მათი მოსვლა გვიხარია. როგორც სამაგალითო დიასახლისი, ჩაით და დესერტით ვუმასპინძლდები. ყველაზე ხშირად ვამზადებ რძიან პეროგს. სწრაფი და ძალიან გემრიელია.

თუ ეძებთ დესერტის რეცეპტს, რომელსაც მძიმე სამუშაო დღის შემდეგ მარტივად მოამზადებთ, უკვე იპოვეთ. ბისკვიტის პეროგი „ფიფქია“ მხოლოდ 15-20 წუთს წაგართმევთ, დანარჩენი საქმე ღუმელზეა. ნაზი რძიანი ბისკვიტი, რომელიც ტკბილი შოკოლადის ჭიქურით დაფარულია, ყველას გაახარებს.

როგორ გამოაცხოთ რძიანი პეროგი „ფიფქია“ ღუმელში

ამ პეროგში გამოიყენება მხოლოდ მარტივი ინგრედიენტები, რომლებიც სამზარეულოში გაქვთ. ესაა რძე, კვერცხი, ფქვილი, შაქარი. ჭიქურისთვის დაგჭირდებათ თეთრი შოკოლადი, რითაც დესერტის სახელია განპირობებული. თუ სხვა შოკოლადი გაქვთ, თამამად გამოიყენეთ.

ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხი
  • 8 გ ვანილი
  • 120 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 12 გ გამაფხვიერებელი
  • 300 გ თეთრი შოკოლადი
  • 100 გ შაქარი
  • 320 მლ რძე
  • 180 გ ხორბლის ფქვილი
  • 200 მლ ნაღები

მომზადების წესი:

1. კვერცხი, შაქარი და ვანილი ათქვიფეთ. ზეთი და 120 მლ რძე ჩაასხით. ათქვეფა გააგრძელეთ.

2. რძიან მასას ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ, ცომი მოზილეთ. საცხობ ფორმაში ჩაასხით და 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით აცხვეთ.

3. გამომცხვარ ბისკვიტს დარჩენილი რძე დაასხით.

4. ნაღები პატარა ქვაბში გააცხელეთ, თეთრი შოკოლადი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი ჭიქური მოამზადეთ.

5. ცივ ბისკვიტს ჭიქური მოასხით.

რძიანი პეროგის სინაზის და სირბილის საიდუმლო ერთ მარტივ ხრიკშია. როგორც კი, ღუმელიდან ბისკვიტს გამოიღებთ, რძე მაშინვე მოასხით. ასეთი დანამვა ბისკვიტს წვნიანს და გემრიელს გახდის. 23×23 სმ საცხობი ფორმა გამოიყენეთ. ამ მიზნით იდეალურია. დესერტი შოკოლადის ნაფშვენით შეგიძლიათ გააფორმოთ.