როგორ მოვამზადოთ “ხიჩინი” ყველითა და კარტოფილით

1890

ჩვენმა რედაქციამ მოამზადა გემრიელი ხიჩინის მომზადების ინსტრუქცია მათთვის, ვისაც სურს ამ კერძის დაგემოვნება. ხიჩინს წარმოუდგენლად გემრიელი, კარტოფილისა და ყველის შიგთავსი აქვს და მისი მომზადება ძალიან ადვილია.

ხიჩინი ყველითა და კარტოფილით

ინგრედიენტები

  • 1 ლ კეფირი
  • 1 კგ ფქვილი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • 500 გრ ბრინზა ან ცხიმიანი ხაჭო
  • 150 გრ კარაქი
  • მარილი გემოვნებით
  • კონა მწვანილი (კამა, ოხრახუში)

მომზადების წესი

1. კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ კარტოფილი. ამ დროის განმავლობაში მოამზადეთ ცომი. ღრმა თასში შეურიეთ ერთმანეთს კეფირი, მარილი და სოდა.

2. შემდეგ თანდათან დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, მოურიეთ ცომს, სანამ გასქელდება.

3. შემდეგ მოზილეთ ცომი 5-10 წუთით. რაც უფრო დიდი ხნით მოზელთ ცომს, მით უფრო რბილი გახდება იგი.

4. როგორც კი ცომის მოზელას მორჩებით, დაამრგვალეთ, ზემოდან სამზარეულოს ხელსახოცი გადააფარეთ და გააჩერეთ მაგიდაზე 30 წუთით.

5. მოხარშული კარტოფილი გაფცქვენით და წვრილ ზოლებად გახეხეთ.

6. ყველი გახეხეთ ან ჩანგლით დაჭყლიტეთ.

7. დაჭყლიტეთ მწვანილი და შეურიეთ კარტოფილსა და ყველს, შემდეგ დაუმატეთ მარილი.

8. კიდევ ერთხელ მოზილეთ ცომი და გაყავით 12 თანაბარ ნაწილად, თითოეული დაამრგვალეთ, კარტოფილისა და ყველის შიგთავსიც 12 ნაწილად გაყავით.

9. ცომის თითოეული ბურთულა გაიყვანეთ და მათ ცენტრში შიგთავსის ბურთულები მოათავსეთ. კიდეები შეაწებეთ და ხიჩინი ხელით გააბრტყელეთ, შემდეგ გასაბრტყელებელი ჯოხით 3-5 მმ სისქის წრეებად გააბრტყელეთ.

10. შეწვით ღვეზელები გაცხელებულ მშრალ ტაფაზე, სანამ ოქროს ფერს არ მიიღებს.

11. ცხელ ხიჩინს ორივე მხარეს წაუსვით კარაქი.

გემრიელად მიირთვით!