როგორ მოვამზადოთ მეფური დესერტი 30 წუთში: რეცეპტი, რომელმაც მრავალჯერ მიხსნა

1861

ალუბის „ტრუბჩკები“ კრემში – ერთ-ერთი ყველ პოპულარული დესერტია. როცა ცოტა დრო გაქვს და სტუმრებს ელოდები, ეს რეცეპტი ნამდვილი ხსნაა. საქმე იმაშია, რომ მზა ფენოვანი ცომი გამოგადგებათ, სხვა დანარჩენი კი ძალიან ადვილად მზადდება. ამოავლეთ ყოველი „ტრუბოჩკა“ კრემში – შესანიშნავი ნამცხვარი გამოვა. თუ ერთმანეთზე დააწყობთ და კრემს მოასხამთ – დატკბით ტორტით.

 ინგრედიენტები

  • 500 გრ ფენოვანი ცომი
  • 500 გრ ალუბალი
  • 300 გრ არაჟანი
  • 1 ჭიქა შესქელებული რძე
  • 1  ჭიქა შაქარი
  • 1 ს.კ. კარაქი

მომზადება

  1. გააბრტყელეთ ცომი თდ, დაჭერით 6-8 ნაჭრად. დააწვეთ თითოეულზე ალბლები და შექმენით „ტრუბოჩკები“.
  2. წაუსვით საცხობ ფორმას კარაქი, დაალაგეთ ნამცხვრები. გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.
  3. დაალაგეთ „ტრუბოჩკები“ ლანგარზე, გააცივეთ. ბლენდერის მეშვეობით ათქვიფეთ შესქელებული რძე, არაჟანი და შაქარი. დაასხით კრემი ნამცხვრებს.

კარგი იქნება, თუ ცოტა ხნით მაცივარში შედგამთ, კრემი რომ შეიწოვოს. მაგრამ ეს ცოტათი რთულია, რადგან ცდუნება ძალზედ დიდია. გაუზიარეთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი მეგობრებს!