როგორ მოვამზადოთ დამწნილებული ენა ნივრით

895

ღორის ან საქონლის ენა – ეს უმნიშვნელო პროდუქტი არ გეგონოთ. თუ მას სწორად მოამზადებთ, მაშინ თქვენ სარესტორნო კერძს მიიღებთ.

ინგრედიენტები

  • ღორის ენა 500გ
  • ნიორი 2 კბილი
  • ვაშლი 2 ცალი
  • კამა
  • ზეითუნის ზეთი 100მლ
  • ვაშლის ძმარი 20მლ
  • სოიოს სოუსი 40მლ
  • შაქარი 1 სუფრის კოვზი
  • წითელი დაფქული წიწაკა 0,25 ჩაის კოვზი

მომზადება

1.გარეცხეთ და გაასუფთავეთ ენა. უმჯობესია მოათავსეთ ცივ წყალში 30 წუთი. მოხარშეთ ენა მარილიან წყალში დახლოებით 1-2 საათი.

2.მოამზადეთ მარინადი. ამისათვის 20მლ ძმარს დაუმატეთ 100მლ ზეითუნის ზეთი. დაუმატეთ 40მლ სოიოს სოუსი და წითელი წიწაკა შაქართან ერთად.

3.წვრილად დაჭერით კამა. გაასუფთავეთ 2 ვაშლი და დაჭერით გრძლად. გამოაცხეთ 100 გრადუსზე 5-8 წუთი.

4.დაჭყლიტეთ 2 კბილი ნიორი. დაჭერით გაციებული ენა და შეურიეთ ნიორს.

5.სუფთა გასტერილებულ ქილაშ მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტები. პირველ რიგში ჩაასხით 1 სუფრის კოვზი მარინადი, მოაყარეთ ენა, კამა და ვაშლი. ამ თანმიმდევრობით აავსეთ ქილა.

6.მოასხით დარჩენილი მარინადი. ქილას დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ 6-8 საათი.

გემრიელად მიირთვით!