პურის ალტერნატივა. ორცხობილები მწვანე ხახვით და ჭიქა აირნით 10 წუთში მზადაა

56

ყველანაირი მეზობელი არსებობს, მაგრამ მთელი ცხოვრება მიმართლებს. ბავშვობაში დეიდა ნაზისთან სამზარეულოში საათობით ვიჯექი, სანამ მშობლები სამსახურში იყვნენ. ადრე მცხობელი იყო, ამიტომ მისი ცომეული მთელ სადარბაზოში ცნობილი იყო. ზოგიერთი პურსაც უკვეთავდა. ყველაზე მეტად ორცხობილა მწვანე ხახვით მიყვარდა.

შინაურული კვერი მარტივად მზადდებოდა. მარჯვე მეზობელი 10 წუთში უმკლავდებოდა. ჩემი დახმარებით ცოტა მეტი დრო სჭირდებოდა, მაგრამ თითოეულ რგოლს გულმოდგინედ ვჭრიდი. ზოგჯერ დეიდა ნაზის ფორმების ნაკრები გამოჰქონდა, რაც ძალიან მახარებდა. გულის ან ყვავილის ფორმის ორცხობილის მირთმევა უფრო საინტერესოა.

ინგრედიენტები:

  • 200 მლ აირანი
  • 335 გ ხორბლის ფქვილი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 3-4 ცალი მწვანე ხახვი
  • 180 გ კარაქი
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 30 გ ჩედერი

მომზადების წესი:

1. აირანი 15 წუთით საყინულეში შეინახეთ. ამ დროში მწვანე ხახვის 10-15 ღერო დაჭერით.

2. ცალკე თასში ფქვილი, შაქარი, მარილი, სოდა და გამაფხვიერებელი აურიეთ. წვრილ სახეხზე გახეხილი ჩედერი, ნახევარი მწვანე ხახვი დაუმატეთ და აურიეთ.

3. 140 გ კარაქი გაადნეთ, ცივი აირანი აურიეთ და ფქვილის მასა დაუმატეთ. რბილი ცომი მოზილეთ, ხელზე ოდნავ უნდა გეკვროდეთ.

4. ცომი ფქვილმოყრილ მაგიდაზე გადაიტანეთ და 5 წუთით მოზილეთ. შემდეგ 6 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ. ფორმებით ან ჭიქით რგოლები გამოჭერით და პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ.

5. 220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით აცხვეთ. ცივ ხახვს 40 გ გამდნარი კარაქი დაუმატეთ. ცხელ ფუნთუშებს მიღებული ნარევი წაუსვით.

ხახვიანი კვერები ძალიან რბილი და არომატულია. როგორც ჩაის, ასევე წვნიანს შეგიძლიათ მიაყოლოთ. რამდენიმე ხახვი ქოთანში დარგეთ და ფანჯრის რაფაზე გაზარდეთ. ასე ორცხობილების დაცხობას მთელი წელი შეძლებთ. სხვათა შორის, მიწის გარეშე, პირდაპირ წყალში კარგად იზრდება!