პრიალა ქათმის ფრთები. როგორ გამოვაცხოთ თაფლის და სოიოს სოუსის გარეშე

117

დიდი ოჯახისთვის ვახშმის მომზადება რთული და ხანგრძლივი პროცესია. გამომცხვარი ქათმის ფრთები ბრინჯში ყოველთვის მეხმარება. მხოლოდ 20 წუთს მომზადებაზე ვხარჯავ, დანარჩენ საქმეს ღუმელი აკეთებს. ქათმის ხორცი გარნირით ძალიან გემრიელი, სასარგებლო და ნოყიერი გამოდის.

უდავოდ, თითოეულ ხორცს მარინადი სჭირდება. ამ შემთხვევაში თაფლს, მაიონეზს, არაჟანს და სოიოს სოუსს არ ვიყენებ. უბრალოდ ფრთებს ზეთსა და სანელებლებში ვაჩერებ, სანამ ბრინჯს ვამზადებ. გამომცხვარი ქათმის ფრთები მოწითალო და პრიალა, ნაზი ქერქით გამოდის.

როგორ მოვამზადოთ პრიალა ქათმის ფრთები ბრინჯით

ცხობისთვის მითითებულ დროში გარნირი რბილი და ნაზი გახდება. თუ ფხვიერი ბრინჯის მიღება გსურთ, მომზადების დრო ფოლგით 40 წუთამდე და ფოლგის გარეშე 20 წუთამდე შეამცირეთ.

ინგრედიენტები:

  • 700 გ ქათმის ფრთები
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • ქათმის სანელებლები გემოვნებით
  • 700 მლ წყალი
  • 1 სტაფილო
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 1,5 ჩ/კ მარილი
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 350 გ ბრინჯი
  • 1 ხახვი
  • 5 კბილი ნიორი

მომზადების წესი:

1. ქათმის ფრთები ორ ნაწილად დაჭერით, ზეთი დაასხით, 1 ჩ/კ მარილი, წიწაკა და სანელებლები დაუმატეთ. ინგრედიენტები აურიეთ, პარკი დააფარეთ და 30 წუთით გააჩერეთ.

2. ამ დროში ბრინჯი მოამზადეთ. სტაფილო გახეხეთ, ხახვი კუბებად დაჭერით.

3. მზესუმზირის ზეთი ტაფაზე გააცხელეთ და ხახვი შეწვით. სტაფილო დაუმატეთ და კიდევ 1 წუთით შეწვით.

4. გარეცხილი ბრინჯი დაუმატეთ და აურიეთ. მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ და ქურიდან გადმოდგით.

5. საცხობ ფორმას ზეთი წაუსვით, მომზადებული ბრინჯი მოათავსეთ და წყალი დაასხით.

6. ზემოდან ქათმის ფრთები, დაფნის ფოთოლი და ნივრის კბილები დაადეთ. ფორმას ფოლგა დააფარეთ და 200 გრადუსზე 1 საათით აცხვეთ. ფოლგა მოაშორეთ და ღუმელში კიდევ 30 წუთით დააბრუნეთ.

ვახშამი ქათმის ფრთებით და ბრინჯით მარტივი კერძია, რომელიც ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებით მზადდება. დაფნის ფოთოლი პროდუქტებს ნაჯერ გემოს და არომატს ანიჭებს, ნიორი პიკანტურობას მატებს. გარდა ამისა, ხორცი ნაზი და უფრო სასარგებლო გამოვა. გემრიელად მიირთვით!