გასაოცარი სალათი მარინადში. დღეს ჩვენ ვამზადებთ ბოსტნეულს, რომელიც ნებისმიერ სიტუაციაში იქნება შესაფერისი. მას ხორცის დამატებაც კი არ სჭირდება – ამიტომ არის ეს კერძი სრულიად სრულყოფილი.
ეს არ არის სწრაფი გზა, მაგრამ გარწმუნებთ – ეს თავის თავს ნამდვილად გაამართლებს. შეარჩიეთ სწორი ინგრედიენტები, შეინარჩუნეთ კარგი განწყობა და იყავით მომთმენები. სამზარეულო ხომ ხელოვნებაა.
ინგრედიენტები
მარილწყლის ინგრედიენტები:
- 9 სუფრის კოვზი ( 250 მლ) ცივი წყალი
- 1 ჭიქა მარილი
- 2 კბილი ნიორი
მარინადის ინგრედიენტები:
- 5 სუფრის კოვზი წყალი
- 2 სუფრის კოვზი შაქარი
- 400მლ ძმარი 9% იანი
- წიწაკა თესლებით
- დაფნის ფოთოლი
ბოსტნეული:
- 2კგ პატარა კიტრი
- 2 ბულგარული წიწაკა
- 300გრ შავი ზეთისხილი თესლის გარეშე
- 2 სტაფილო
- 2 ხახვი
მომზადება
1.პირველ რიგში დაჭერით ბულგარული წიწაკა ზოლებად, ხოლო სტაფილო და ხახვი თხელ რგოლებად.
2.მარილწყალის მისაღებად შეურიეთ წყალი და მარილი. შემდეგ ჩადეთ მასში საჭირო ბოსტნეული და გააჩერეთ დაახლოებით 2,5 საათი. ეს დრო საკმარისი იქნება ბოსტნეულისთვის, რომ აღიქვას გემოების საჭირო რაოდენობა და მიაღწიოს საჭირო მდგომარეობას.
3.ლიტრიანი ქილების ძირში მოათავსეთ 3 კბილი დაჭრილი ნიორი. შემდეგ ამოიღეთ ბოსტნეული მარილწყლიდან, დაუმატეთ ზეთისხილი და მოათავსეთ ქილაში. შეავსეთ მიღებული სალათი მარინადით და გაასტერილეთ თითოეული ქილა 15 წუთის განმავლობაში.
4.მარინადის მომზადება ძალიან მარტივია. თქვენ მხოლოდ ყველა ინგრედიენტი აურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთით. საინტერესოა, რომ მარინადი შეიძლება მომზადდეს როგორც ცივი, ასევე ცხელი. ცხელი უფრო გაჯერებული იქნება და შეარბილებს ბოსტნეულის ტექსტურას. ისინი უფრო დარბილდებიან. მაგრამ ცივი მარინადი მათ უფრო მეტად ხრაშუნას გახდის და აბსოლუტურად ყველა ვიტამინს შემოინახავს. არჩევანი შენზეა.
როგორც ხედავთ, ასეთი მწნილის მომზადება სულაც არ არის რთული. ამაში გასაკვირი არაფერია, რადგან რეცეპტი იტალიურია. იტალიური სამზარეულო ზოგადად სავსეა გემრიელი კერძებით “ზარმაცი” სამზარეულოთი. სად უნდა ვიჩქაროთ, თუ ტემპერატურა მაღალია ფანჯრის გარეთ, ხოლო სახლში გემრიელი კერძები გველოდება.
გემრიელად მიირთვით!