მრავალფენიანი სალათი ქათმით და პომიდვრით. დეტალური რეცეპტი

95

თუ შევთანხმდებით, რომ ოჯახური სადილი ჩვენთან გაიმართება, მაშინვე მენიუზე ფიქრს ვიწყებ. ვწყვეტ, რა მოვამზადო ცხელ კერძად, რა გარნირად. წასახემსებელზე არ ვნერვიულობ, რადგან ვიცი: სალათს ქათმით და პომიდვრით მოვამზადებ.

ნოყიერი მრავალფენიანი სალათი დღესასწაულებისთვის შესაფერისია. ის სადღესასწაულო წასახემსებლის ყველა მოთხოვნას აკმაყოფილებს: ფერადი, მორთული, ნოყიერი და ძალიან გემრიელი. არ იფიქროთ, რომ ნახევარი დღის სამზარეულოში გატარება მოგიწევთ. სალათი ქათმით და კვერცხით 15 წუთში მზადდება, თუ ინგრედიენტებს წინასწარ მოხარშავთ.

როგორ მოვამზადოთ მრავალფენიანი სალათი ქათმით და პომიდვრით

მაიონეზიან ქათმის სალათში ხახვზე არ ინერვიულოთ. მწარე არ გამოვა და სხვა ინგრედიენტებს არ გადაფარავს. საქმე იმაშია, რომ მომზადებამდე არომატული ბოსტნეული მინიმუმ 1 საათით უნდა დაამარინადოთ.

ინგრედიენტები:

  • 6 ქათმის ბარკალი
  • 200 გ ხმელი ყველი
  • 2 ხახვი
  • 2 ს/კ შაქარი
  • 3 პომიდორი
  • 3 ს/კ მაიონეზი
  • 4 კვერცხი
  • 500 მლ წყალი
  • 3 ს/კ ძმარი

მომზადების წესი:

1. ხახვი მეოთხედ რგოლებად დაჭერით, წყალი, ძმარი და შაქარი დაასხით. მინიმუმ 1 საათით გააჩერეთ, შემდეგ გადაწურეთ.

2. წინასწარ მომზადებამდე მოხარშული ქათმის ბარკალი ტყავისა და ძვლებისგან გაწმინდეთ, ხორცი ნაჭრებად დაჭერით. მაიონეზი დაუმატეთ და აურიეთ.

3. სალათი ააწყვეთ შემდეგი თანმიმდევრობით: ხორცი, ხახვი, მაიონეზის ბადე, გახეხილი ყველი, მაიონეზის ბადე, მოხარშული და გახეხილი კვერცხი, კვლავ ხორცი, ყველი, მაიონეზის ბადე და დაჭრილი პომიდორი.

ქათმის ბარკლების ნაცვლად ფრინველის სხვა ნაწილი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ყველი ხარისხიანი და გემრიელი უნდა იყოს. თუ კალორიებზე დარდობთ, მაიონეზი სახლში მოამზადეთ ან დაბალკალორიული შეიძინეთ. გემრიელად მიირთვით!