კლასიკური ჩასასხმელი პეროგი კომბოსტოთი. ბიუჯეტური რეცეპტი კვერცხის და რძის გარეშე

62

ბებია კლასიკურ ჩასასხმელ პეროგს კომბოსტოთი ხშირად ამზადებდა. პირველ რიგში, ბიუჯეტური რეცეპტია, რადგან კვერცხს და რძეს არ შეიცავს. მეორეც, მარტივი, მაგრამ გემრიელი და ნოყიერია. ბავშვობაში დაბრუნება და ბებიის სამზარეულოში დაბრუნება მომინდა. კომბოსტოს საოცარი არომატი არ დამავიწყდება, მაგრამ ნოსტალგიის დრო არაა. მომზადება დავიწყოთ.

კლასიკური ჩასასხმელი პეროგი კომბოსტოთი

ასეთი პეროგი კვერცხის და რძის პროდუქტების დამატების გარეშე მზადდება. კერძი ვეგეტარიანელის, ვეგანის და მკაცრი მარხვის დამცველისთვის მისაღებია. პეროგის გამოსაცხობად კულინარიული უნარების ფლობა აუცილებელი არაა. გამოუცდელი დიასახლისიც გაუმკლავდება. შემოწმებულია!

ინგრედიენტები:

  • 350 მლ წყალი
  • 30 გ შაქარი
  • 400 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 40 მლ მცენარეული ზეთი
  • 250 მლ კიტრის მარილწყალი
  • 7 გ მშრალი საფუარი
  • 1 ხახვი
  • 500 გ კომბოსტო

მომზადების წესი:

1. პირველ რიგში, ცომის ხაში მოამზადეთ. წყალი 40 გრადუსამდე შეათბეთ. ტემპერატურა მნიშვნელოვანია, რომ საფუარი გააქტიურდეს. ზედმეტად არ გააცხელოთ. წყალს 25 გ შაქარი და საფუარი დაუმატეთ. აურიეთ და 5 წუთით გააჩერეთ. როცა ზედაპირზე ქაფი წარმოიქმნება, ხაში მზადაა.

2. ფქვილი ცალკე გაცერით და 0,5 ჩ/კ მარილი დაუმატეთ. ფქვილს ცომის ხაში და მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. სქელი ცომი თასში მოზილეთ. სუფთა ვაფლის პირსახოცი დააფარეთ და სითბოში 30 წუთით გააჩერეთ. ამ დროში შიგთავსს მიხედეთ.

3. ხახვი გაასუფთავეთ და დააქუცმაცეთ. კომბოსტო წვრილად დაჭერით. ხახვი საშუალო ცეცხლზე ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. კომბოსტო დაუმატეთ და 10 წუთით მოთუშეთ. დროდადრო აურიეთ.

4. კომბოსტოს მარილწყალი დაასხით, დარჩენილი შაქარი და მარილი დაუმატეთ. ტაფას თავსახური დაახურეთ და შიგთავსი საშუალო ცეცხლზე 10 წუთით თუშეთ. თავსახური ახადეთ, ცეცხლს დაუწიეთ და ნარევი სითხის აორთქლებამდე მოთუშეთ. შიგთავსს ოდნავ გაგრილება აცადეთ.

5. ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. დამატებით ზეთი წაუსვით. ფორმაში ცომის ნახევარი ჩაასხით. ზემოდან შიგთავსი დაუმატეთ და დარჩენილი ცომი დაასხით. თანაბრად გაანაწილეთ, რომ შიგთავსი ბოლომდე დაიფაროს.

6. პეროგი 180 გრადუსზე 60 წუთით აცხვეთ. თქვენი ღუმელის მუშაობის მიხედვით იმოქმედეთ. სუფრაზე გატანის წინ ოდნავ გააგრილეთ.

კლასიკური ჩასასხმელი პეროგი – რჩევები

კომბოსტოს პეროგს ზემოდან შაქრიანი წყალი წაუსვით. ასე კერძს უჩვეულო, მაგრამ საინტერესო გემოს მიანიჭებთ. სუფრაზე ნებისმიერ რამესთან ერთად შეგიძლიათ გაიტანოთ. მაგალითად, არაჟანი იდეალურია. უბრალოდ პეროგის ნაჭერი მასში ჩააწეთ.

ჩასასხმელი პეროგი კომბოსტოს შიგთავსით მათაც მოეწონებათ, რომელთაც კომბოსტო დიდად არ უყვართ. შიგთავსად არა მხოლოდ უმი, არამედ მწნილი კომბოსტო შეგიძლიათ გამოიყენოთ. არ დაგავიწყდეთ, რომ კომბოსტოს ბევრი სახეობა არსებობს. მაგალითად, ხუჭუჭა კომბოსტოთი საკმაოდ საინტერესო კერძი გამოვა. თუ ცომის მოზელა არ გსურთ, ლავაშის ფენები გამოიყენეთ. გემრიელად მიირთვით.