თევზის თავი: როგორ მოვამზადოთ ცხელი ხემსი

854

წითელი თევზი ძალიან მიყვარს, მაგრამ ძალიან ძვირი სიამოვნებაა. ამიტომაც ვყიდულობ თევზის სასუპე მასალას თავებით. ეს ინგრეიენტი ძალიან გემრიელია თუ სწორად მოამზადებთ.

ალბათ ფორობთ, რომ თევზის თავს არანაერი სარგებელი არ მოაქვს. სინამდვილეში თევზის ამ ნაწილში ბევრი ხორცია.

ინგრედიენტები

  • თევზის თავი 1 ცალი
  • ლიმონი 0,5 ცალი
  • ხახვი 1 ცალი
  • ნიორი 1 კბილი
  • წიწაკა ჩილი 2 ცალი
  • ხორბლის ფქვილი 80გ
  • მზესუმზირის ზეთი 1 სუფრის კოვზი
  • მარილი და წიწაკა

მომზადება

1.გარეცეხთ თევზის თავი, მოაშორეთ ლაყუჩები და ფარფლები. გააშრეთ ხელსახოცით. გაჭერით შუაზე.

2.ორივე მხრიდან მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. დაელოდეთ 10 წუთი.

3.დაჭერით ხახვი და ნიორი. შეწვით ზეთში საშუალო ცეცხლზე 4 წუთი.

4.თევზი ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით ზეთში. მოამზადეთ თევზი 8 წუთი, გადმოაბრუნეთ ყოველ 2 წუთში.

გემრიელად მიირთვით!