ვნანობ, რომ ადრე არ ვამზადებდი. მარტივი და ძალიან გემრიელი კომბოსტოს წასახემსებელი

357

დღეს Gastronomia.ge-ს რედაქცია გთავაზობთ წარმოუდგენლად გემრიელ კომბოსტოს კერძს. ხრაშუნა საფანელი, წელვადი არომატული ყველის შიგთავსი და წვნიანი კომბოსტო – შესანიშნავი ცხელი წასახემსებელი. გემრიელი და უჩვეულო კერძია, რომელიც უნდა სცადოთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 თავი თეთრი კომბოსტო
  • 2 კვერცხი
  • 200 გრ ლორი ან ძეხვი საექიმო
  • 100 გრ ხმელი ყველი
  • 2 კბილი ნიორი
  • ახალი კონა ოხრახუში
  • 1 ს/კ ფქვილი
  • 2 ს/კ საფანელი
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 0,25 ჩ/კ დაფქული პაპრიკა

მომზადების წესი:

1. ყველა აუცილებელი ინგრედიენტი მოამზადეთ.

2. კომბოსტოს ზედა ფურცლები მოაშორეთ, ხიკვი ამოჭერით და მდუღარე მარილწყალში 10 წუთით ხარშეთ. აუცილებლობის შემთხვევაში გადააბრუნეთ. თეფშზე გადაიტანეთ, გააგრილეთ და ფურცლები დააცალკევეთ.

3. ხმელი ყველი და ძეხვი შიგთავსისთვის გახეხეთ. სურვილისამებრ სხვა შებოლილი ძეხვი ან ხორცი გამოიყენეთ. დაქუცმაცებულ ნარევს ნიორი და დაჭრილი ოხრახუში დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

4. კომბოსტოს ფურცლებს უხეში ღეროები მოაჭერით, კუთხეში ჩაის კოვზი შიგთავსი მოათავსეთ. კონვერტივით დაახვიეთ.

5. კლიარისთვის სამი თეფში მოამზადეთ: ფქვილი, საფანელი და კვერცხი (დაფქულ პაპრიკასთან ერთად ჩანგლით ათქვიფეთ). არც შიგთავსს და არც კლიარს დამარილება არ სჭირდება, რადგან მარილი კომბოსტოს მოხარშვისას გამოიყენეთ, ეს საკმარისია.

6. კომბოსტოს კონვერტები ჯერ ფქვილში, შემდეგ კვერცხში და ბოლოს საფანელში ამოავლეთ.

7. ტაფაზე გაცხელებულ ზეთში მოათავსეთ და საშუალო ცეცხლზე ყოველი მხრიდან 2-2 წუთით შეწვით, სანამ საფანელი არ შეწითლდება.

8. კომბოსტოს გემრიელობა მზადა.

გემრიელად მიირთვით!