ვაშლის ხაჭოკვერა ხრაშუნა ქერქით. იდეალური საუზმე

464

კლასიკურ ხაჭოკვერაზე გემრიელი მხოლოდ ტაფაზე მომზადებული ვაშლის ხაჭოკვერაა.  ახალი და უჩვეულო გემო აქვს, რომელსაც მკაცრი კულინარიული კრიტიკოსებიც დააფასებენ.

კერძი საკმაოდ მარტივად მზადდება. ტრადიციული რეცეპტისგან ერთადერთი განსხვავება ვაშლის დამატებაა. კარგად გარეცხეთ და გათალეთ. შემდეგ დაჭერით და კარაქში შაქართან ერთად ტაფაზე შეწვით. კარამელიზებული ვაშლი ნაზი ხაჭოს დიდებული დანამატია. იდეალური კომბინაციაა.

რომელი ხაჭოდან მოვამზადოთ ვაშლის ხაჭოკვერა

იდეალური საუზმისთვის ხაჭო სწორად შეარჩიეთ. ზედმეტი შრატი, რომელსაც რძემჟავა პროდუქტი შეიცავს, მომზადებამდე მოაშორეთ. ხაჭო მარლაზე გადაიტანეთ და ჩამოკიდეთ (მაგალითად, ნიჟარაზე). ზედმეტი სითხის დაწურვას დაელოდეთ.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ხაჭო
  • 3 ს/კ ბრინჯის ფქვილი
  • ვანილი გემოვნებით
  • 20 გ კარაქი
  • 1 კვერცხი
  • 1,5 ს/კ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • 1 ვაშლი

მომზადების წესი:

1. ვაშლი გათალეთ. შუაგული და თესლი მოაშორეთ. პატარა კუბებად დაჭერით. კარაქი ტაფაზე გააცხელეთ. ვაშლი ცოტა შაქართან ერთად კარაქში რამდენიმე წუთით შეწვით.

2. ცომი მოამზადეთ. ხაჭო გახეხეთ. 1 ს/კ შაქარი, მარილი და ვანილი დაუმატეთ. კვერცხი ჩატეხეთ. 1 ს/კ ბრინჯის ფქვილი ჩაყარეთ. ყველა ინგრედიენტი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

3. ხაჭოს მასას ცივი ვაშლი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. პარკი დააფარეთ და 30 წუთით მაცივარში შეინახეთ.

4. დარჩენილი ფქვილი სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ. სველი ხელით ხაჭოსგან მრგვალი ნამზადები გააკეთეთ. მომავალი ხაჭოკვერები ფქვილში ამოავლეთ.

5. სპეციალური ფორმით ან დიდი დიამეტრის ჭიქით იდეალური ფორმა მიეცით, წრიული მოძრაობები გამოიყენეთ.

6. მზესუმზირის ზეთი ტაფაზე გააცხელეთ. ხაჭოკვერები ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. მზადაა!

თუ გსურთ, რომ თქვენს ხაჭოკვერას მოწითალო ქერქი ჰქონდეს, შეწვამდე ბრინჯის ფქვილის და სიმინდის სახამებლის ნარევში ამოავლეთ. ასე გარედან ხრაშუნა, ხოლო შიგნით უჩვეულოდ წვნიანი გამოვა. სუფრაზე არაჟანთან ან შესქელებულ რძესთან ერთად გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!