დედა ხახვს მუდამ საყინულეში ათავსებს. 13 ხრიკი, რომელიც მან პროფესიონალი მზარეულისგან ისწავლა.

1931

რატომ უნდა გაირთულოთ სამზარეულოში საქმიანობა? არსებობს ხრიკები, რომელთა დახმარებით თქვენთვის საჭმლის მომზადება ბევრად იოლი გახდება, ხოლო ამ სტატიაში ჩვენ სწორედ მათ წარმოგიდგენთ.

სასარგებლო რჩევები დიასახლისებს, სამზარეულოსთვის.

1. იმისთვის, რომ ხახვის დაჭრის დროს ცრემლები არ წამოგივიდეთ, მოათავსეთ ხახვი 10 წუთით საყინულეში.

2. წვაბიდან წყალი არ გადმოვა, თუ ზემოდან ხის ჯოხს დაადებთ.

3. თუკ სტაფილო, ბოლოკი ან ჭარხალი იმდენად ხრაშუნა აღარ არის, ჩადეთ ისინი გაყინულ წყალში უმ კარტოფილთან ერთად.

4. ნუ იჩქარებთ მეორე დღის რვინის გადაქცევას. ჩააგდეთ მასში ქიშმიში, ბუნებრივი შაქარი სასწაულს იზამს.

5. იმისთვის, რომ მარილი არ გამაგრდეს, სამარილესი ჩაყარეთ ბრინჯიც.

6. რა უნდა მოიმოქმედოთ, თუ პელმენის შიგთავსი მაგარი გამოგივიდათ? დუღილის დროს დაამატეთ 1 ჭიქა წყალი.

7. კვერცხს ნაჭუჭი მარტივად, რომ მოაცალოთ წყალში სოდა ჩაყარეთ ან 1 ნაჭერი ლიმონი ჩააგდეთ.

8. ასეთი გემრიელობის გაკეთება ჩველებრივი იოგურტით შეგიძლიათ. უბრალოდ ჩაასხით ის სასურვე ფორმაში და შემდეგ გაყინეთ.

9. ყველმა, რომ დიდი ხნით გაძლოს, გაწმინდეთ იგი ქაღალდით.

10. ყველს გამაგრების თვისება აქვს. თუკი მისი რომელიმე მხარეს საგრძნობლად მაგარია, მას მარგარინი ან უბრალო კარაქი წაუსვით.

11. მარწყვის კუდებისგან ამ მეთოდის საშუალებით გათავისუფლდებით.

12. გამოცხობისას კვერცხის ჩანაცვლება თავისუფლად შეიძლება ნახევარი ბანანით.

13. თუკი ბორშში მარილი ბევრი მოგივიდათ, ჩააგდეთ მასში უმი კარტოფილი და 10 წუთი შიგნით გააჩერეთ, შემდეგ კი ამოიღეთ. იმ შემთხვევაში, თუ ის ისევ მარილიანია ჩაყარეთ 1 კოვზი შაქარი.