დაკონსერვებული ბარდა ოლივიესთვის, რომელიც ნაყიდზე უკეთესი გამოდის

411

მწვანე ბარდა უამრავ კერძს ძალიან უხდება – რაციონის მრავალფეროვნებისთვის საუკეთესი ვარიანტია. ზამთრისთვის შენახული ბარდა ძალიან სწრაფად იხარჯება.

გაყინვა მეტად ადვილია ბარდის ვიდრე დაკონსერვება. მთავარია ბარდას შეუნარჩუნდეს არომატი, ვიტამინები და გემო.

ბარდა გარეცხეთ და გააშრეთ ხელსახოცის დახმარებით. მოათავსეთ შესაბამის ჭურჭელში და გაყინეთ.

ლობიოს ქონის შემთხვევაში ცოტა სხვანაერად მიდის პროცესი. მოაჭერით ბოლოები, ჩაჭერით მარცვლებთან და დაასხით ცხელი წყალი. შემდეგ დაასხით ცივი წყალი, რათა შეუნარჩუნდეს ფერი. გააშრეთ და მოათავსეთ გასაყინ პაკეტებში.

კონსერვირებული ბარდა ქილებში

ინგრედიენტები

  • 3კგ გასუფთავებული ბარდა
  • 100გ შაქარი
  • 100გ მარილი
  • 75მლ ძმარი 9%
  • წყალი

მომზადება

1.გარეცხეთ ბარდა, მოათავსეთ ქვაბში და დაასხით წყალი.

2.აადუღეთ ბარდა, დაუმატეთ ძმარი, შაქარი, მარილი და მოხარშეთ 25 წუთი.

3.ბარდა მოათავსეთ სუფთა ქილებში, გახეთქილი მარცვლები გადაყარეთ.

4.ქილები მოათავსეთ წყლით სავსე ქვაბში და მოხარშეთ 35 წუთი ადუღების შემდეგ. დააფარეთ სტერილური ხუფები და გააგრილეთ.

5.მზად არის!

დამწნილებული კიტრი ბარდით

ინგრედიენტები

  • 1000 მლ წყალი
  • 800 გ კიტრი
  • 1 სუფრის კოვზი მარილი
  • 2 სუფრის კოვზი ძმარი 9%
  • 2 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 2 კბილი ნიორი
  • ალუბლის ფოთლები და შავი მოცხარი
  • კამა

მომზადება

  1. გაასუფთავეთ ბარდა და გარეცხეთ კიტრი. მოხარშეთ ბარდა 7-20 წუთი, რათა დარბილდეს.
  2. ქილაში მოათავსეთ კამა, ნიორი, მოცხარის და ალუბლის ფოთლები. ზემოდან გადაანაწილეთ კიტრი და ბარდა.
  3. ჩაასხით ცხელი წყალი და დაელოდეთ 15 -20 წუთი. შემდეგ ჩაასხით ცალკე ჯამში, ეს მარინადითვის გამოგვადგება.
  4. კიტრს და ბარდას დაუმატეთ შაქარი, მარილი და ძმარი. დაასხით პირველად გამოყენებული წყალი და დაიწყეთ სტერილიზაცია.
  5. გადმოაბრუნეთ ქილები, შეფუთეთ და დაელოდეთ მათ სრულად გაგრილებას.

გემრიელად მიირთვით!