პაშტეტი ძალიან სასარგებლო საკვებია, განსაკუთრებით, თუ ის შინ არის დამზადებული ნატურალური პროდუქტებით. მოამზადეთ ის და მარტივი და სწრაფი საუზმე გარანტირებული გექნებათ.
პაშტეტი საქონლის ხორცისგან
ინგრედიენტები:
- ძროხის ან ხბოს ღვიძლი – 500 გრამი
- ღორის კანქვეშა ქონი – 100 გრამი
- კარაქი – 50-60 გრამი
- ხახვი – 1 თავი
- სტაფილო – 1 ძირი
- შავი პილპილი და მარილი – გემოვნების მიხედვით
მომზადების წესი:
- ძროხის ან ხბოს ღვიძლი გავასუფთაოთ, მოვაცილოთ მყესები და ნაღვლის სადინარები.
- დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. სტაფილო და ხახვი დავჭრათ თხლად, ღორის ქონი – წვრილად. დავაყაროთ ყველაფერი ეს ტაფაზე, მოვხრაკოთ, მოვაყაროთ ცოტა მარილი და დანაყილი შავი პილპილი. შემდეგ ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
- თუ საჭირო იქნება, მთელი ეს მასა გავატაროთ თხელ საცერში ან ფლავსაწურში.
- ღვიძლი არ უნდა იყოს ზედმეტად შემწვარი, გადახრაკული, წინააღმდეგ შემთხვევაში პაშტეტი მშრალი და უგემური გამოვა.
- ამრიგად დამზადებული პაშტეტის მასა ჩავდოთ ქვაბში, ნაწილ-ნაწილ ჩავაგდოთ 50-60 გრამი კარაქი და ხის კოვზით ვთქვიფოთ 15-20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ჩავდოთ ქილაში და გავაცივოთ.
გემრიელად მიირთვით.