გემრიელი არაჟნის ორცხობილა „ცეროდენა“ შეყვარებული ქალებისთვის

129

სახლში გამომცხვარი მარტივი ორცხობილაც მაღაზიაში ნაყიდ ტკბილეულზე უკეთესია. ასე ზუსტად იცით, რისგან არის მომზადებული და რით უმასპინძლდებით ახლობლებს. თუ ცოტა თავს დაიტვირთავთ და ნატურალური პროდუქტებით მოამზადებთ, მაგალითად, არაჟნის ორცხობილებს, მაღაზიის დესერტებისკენ აღარ გაიხედავთ.

ინგრედიენტები:

  • 50 გ შაქრის ფხვნილი
  • 0,5 ჩ/კ ვანილის შაქარი
  • 150 გ არაჟანი (იოგურტი ან კეფირი)
  • 100 გ კარაქი
  • 300 გ ფქვილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • ქათმის კვერცხი
  • მწიკვი მარილი
  • სეზამის თესლი შიგთავსისთვის

მომზადების წესი:

1. კვერცხი დიდ თასში ჩატეხეთ, შაქარი (მათ შორის ვანილი) დაუმატეთ. მწიკვი მარილის დამატება არ დაგავიწყდეთ და მიქსერით კარგად აურიეთ. რბილი კარაქი და არაჟანიც (ან კეფირი ან იოგურტი) დაუმატეთ. კვლავ კარგად აურიეთ.

2. ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ და რბილი ცომი მოზილეთ. თავსახური დაახურეთ და ცომი 10 წუთით „დაასვენეთ“.

3. ცომი 20 თანაბარ ნაწილად გაყავით. თითოეული ხელით დააგუნდავეთ.

4. ახლა თითოეული ბურთი თანაბარ ბლინებად გააბრტყელეთ. დანით ბლინის ცომის ნახევარი დასერეთ. ცოტა სეზამის თესლი მოაყარეთ. ასევე დაქუცმაცებული ნიგოზი ქიშმიშთან ერთად გამოგადგებათ.

5. ახლა ბლინები წვრილ მილებად აუჩქარებლად დაახვიეთ. დანარჩენ ცომის ბურთებთან მსგავსი მოქმედება გაიმეორეთ. სხვადასხვა შიგთავსი ან მათი კომბინაცია შეგიძლიათ გამოიყენოთ. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. ორცხობილებს ზემოდან ათქვეფილი კვერცხის გული წაუსვით. 180 გრადუსზე 20 წუთით აცხვეთ.

ასეთი არაჟნის ორცხობილა ძალიან სწრაფად მზადდება, თუმცა ხელის შეჩვევა სჭირდება, რომ თითოეული ორცხობილა ერთნაირი და დახვეწილი გამოვიდეს. სუფრაზე გატანის წინ შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ.

ორცხობილა ნამდვილად ჯადოსნური და ძალიან გემრიელი გამოდის. შიგთავსად როგორც პოვიდლო, ასევე გახეხილი ყაყაჩო შეგიძლიათ გამოიყენოთ. აქ უკვე პროდუქტების საერთო კომბინაცია თავად შეგიძლიათ ნახოთ.