გამომცხვარი ყაბაყის რულეტები ცომში

422

ზამთის ცივ დღეებში ძალიან მინდება ცხელი კერზების მომზადება. მე ძალიან მიყვარს ყაბაყის რულეტები. ოროგინალური და მარტივი კერძი, ცომი, ფარში და ბოსტნეული. ხოლო ბერძნული იოგურტის სოუსი თავს მარტივად შეგაყვარებთ.

ინგრედიენტები

  • ყაბაყი 3 ცალი
  • ფენოვანი ცომი 400გ
  • საონლის ფარში 750გ
  • კვერცხი 1 ცალი
  • პაპრიკა 1 ჩაის კოვზი
  • ძირა 1 ჩაის კოვზი
  • მზესუმზირის ზეთი 100მლ
  • იოგურტი 100მლ
  • პიტნა 1 სუფრის კოვზი
  • ლიმონის ქერქი 15გ
  • მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

  1. დაჭერით ყაბაყი და შეწვით ორივე მხრიდან. ვერტიკალურად მოათავსეთ ცომზე.
  2. ფრაშს დაუმატეთ კვერცხი, მარილი და სანელებლები. მოზილეთ და დაამრგვალეთ მასა, ბურთულები გადაანაწილეთ ყაბაყზე.
  3. დარჩენილ ცომს წაუსვით ზეთი და დაახვიეთ რულეტისებურად. დაჭერით.
  4. გამოაცხეთ 170 გრადუსზე 30 წუთი.
  5. ამასობაშ მოამზადეთ სოუსი. იოგურტს დაუმატეთ ლიმონის ქერქი, პიტნა, მარილი და წიწაკა. მოასიხთ სოუსი რულეტს.

გემრიელად მიირთვით!