ბრიუსელის კომბოსტო ადგილობრივი შეფის რეცეპტის მიხედვით

1019

არ გიყვართ ბრიუსელის კომბოსტო? გამოდის,რომ თქვენ არ იცით მისი მომზადება. ადგილობრივმა შეფმა საოცარი რეცეპტი გამიზიარა. უმარტივესია და უგემრიელსი გამოდის.

ბრიუსელის კომბოსტოს პატარა ნაყოფი შეიცავს ამინომჟავებს და მინერალურ ნივთიერებებს: ნატრიუმი, მაგნიუმი, ფოსფორი, კალციუმი, რკინა, ფტორი, იოდი, კობლტი, თუთია, მანგანუმი. უბრალოდ c ვიტამინს ამ სახის კომბოსტო 5-ჯერ მეტს შეიცავს ვიდრე სხვა ბოსტნეული.

ინგრედიენტები

  • 400-500გ ბრიუსელის კომბოსტო
  • 5-6 ნაღების ყველის ნაჭერი
  • 4-5 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • მარილი და წიწაკა

მომზადება

1.დაახარისხეთ კომბოსტო. მოაშორეთ დაზიანებული ფურცლები და უხეში ძირი. დიდი ნაყოფები შუაზე გაჭერით.

2.ტაფაზე მოასხიტ ზეთი და გადაანწილეთ კომოსტო. მოთუშეთ თავდახურული 10 წუთი. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.

3.გადმოაბრუნეთ კობოსტო, მოაყარეთ საფანელი. შეწვით 2 წუთი, ისევ ამოაბრუნეთ და მოაყარეთ საფანელი.

4.კომბოსტოს დააფარეთ ყველის ფირფიტები. დააფარეთ თავსაფარი და ყველის გალღვობას დაელოდეთ.

5.მადისაღმძვრელი კომბოსტო მზად არის!

გემრიელად მიირთვით!