ბისკვიტის ნამცხვარი შოკოლადი–ქოქოსის კრემით. 30 წუთში მზადაა

338

ჩვეულებრივ, სადღესასწაულო სუფრაზე დიდებულ და რთულ დესერტებს ვდებ, რომლებზეც ნახევარი დღე ვწვალობ. თუმცა სტუმრები ამ დესერტებს იშვიათად აგემოვნებენ. ნოყიერი სუფრის შემდეგ ტკბილეულისთვის ადგილი არ რჩებათ. გასულ წელს უმარტივესი ბისკვიტის ნამცხვრები დავაცხვე. სტუმრებმა მაშინვე შეჭამეს და დამატებაც მომთხოვეს. თან გასატანად არაფერი დამრჩა.

ნამცხვრები რძიანი ბისკვიტით 30 წუთში მზადდება. ცომის მოზელას 10 წუთი სჭირდება. სანამ ფენა ცხვება, გემრიელი შოკოლადის ჭიქური შეგიძლიათ მოამზადოთ. დესერტი რბილი და ნაზი, ზომიერად ტკბილი გამოდის. ზუსტად ისეთი, როგორიც ნოყიერი ვახშმობის შემდეგ გვჭირდება.

როგორ მოვამზადოთ ბისკვიტის ნამცხვრები შოკოლადი–ქოქოსის კრემით

რა თქმა უნდა, ასეთი დესერტი არა მხოლოდ დღესასწაულზე, არამედ სხვა დღეებშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ. ისე მოგეწონებათ, რომ რეცეპტში ჩახედვაც არ მოგიწევთ. მომზადების ტექნოლოგია ძალიან მარტივია, ხოლო დესერტი გემრიელი გამოდის.

ინგრედიენტები:

  • 1 კვერცხი
  • 200 გ შაქარი
  • 1 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 250 გ კარაქი
  • 215 მლ რძე
  • 2 ს/კ თაფლი
  • 300 გ ხორბლის ფქვილი
  • 200 გ შავი შოკოლადი
  • 250 გ ქოქოსის ფანტელები

მომზადების წესი:

1. კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ. მზესუმზირის ზეთი, თაფლი დაუმატეთ და აურიეთ.

2. კვერცხის მასას 200 მლ რძე დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ. ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით და ცომი მოზილეთ.

3. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და ცომი თანაბრად გაანაწილეთ. 160 გრადუსზე 20 წუთით აცხვეთ.

4. შოკოლადი წყლის ორთქლზე გაადნეთ. დარჩენილი რძე და კარაქი დაუმატეთ.

5. ცივი ფენა მართკუთხედ ნაჭრებად დაჭერით. თითოეული ჯერ შოკოლადის ჭიქურში ამოავლეთ, შემდეგ – ქოქოსის ფანტელებში.

ყურადღება მიაქციეთ, რომ შოკოლადის ნამცხვრების მოსამზადებლად მხოლოდ მარტივი და ხელმისაწვდომი ინგრედიენტები გჭირდებათ. ალბათ, კარაქი ყველაზე ძვირადღირებული პროდუქტია, მაგრამ მის გარეშე შოკოლადის ჭიქური გემრიელი ვერ გამოვა. სიამოვნებით მოამზადეთ და დესერტი ჩაიზე მისაყოლებლად სუფრაზე გაიტანეთ.