ბელიაში მოხარშული ცომით

779

ბელიაშის მომზადებაზე უბრალოდ ვგიჟდები. . . ჩემს პატარა გოგონასაც ვასწავლე და ერთად ძალიან მხიარულად ვიწყებთ მის მზადებას.

კლასიკურ მეთოდს დიდიხანი ვიყენებდი, მაგრამ ბოლოს ვცადე მოხარშული ცომის გამოყენება, შედეგმა გამაოცა!

შიგთავი შეგიძლიათ აარჩიოთ თქვენი გემოვნებით.

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილი 900გ
  • მზესუმზირის ზეთი 1ლ
  • შაქარი 1 სუფრის კოვზი
  • მარილი 1 ჩაის კოვზი
  • წყალი 2 ჭიქა
  • საფუარი 1,5 ჩაის კოვზი
  • ღორის ფარში 500გ

მომზადება

1.ღრმა ჯამში მოათავსეთ 3 სუფრის კოვზი ფქვილი, 3 სუფრის კოვზი ზეთი, 1 სუფრის კოვზი შაქარი და 1 ჩაის კოვზი მარილი. მოურიეთ ინგრედიენტებს და დაასხით 1 ჭიქა ცხელი წყალი.

2.ისევ კარგად მოურიეთ. გაგრილების შემდეგ დაუმატეთ 1 ჭიქა თბილი წყალი და საფუარი.

3.ინგრედიენტებს დაუმატეთ 4-5 ჭიქა გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ ცომი.

4.მზა ცომი დააბურთავეთ, დააფარეთ და დაელოდეთ ამოფუებას. ცომისგან გააკეთეთ ფირფიტები.

5.ცენტრში მოათავსეთ შიგთავსი და კარგად დააფიქსირეთ კუთხეები ცენტრში დატოვეთ საჰაერო.

6.შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის ფხვნილი ან მოასხათ მინანქარი.

გემრიელად მიირთვით!