ფუნთუშები ქათმის ღვიძლით

110

საფუარიან ცომთან მუშაობა ძალიან დიდი სიამოვნებას მანიჭებს. ეს ფუნთუშები შეგიძლიათ გამოაცხოთ ან შეწვათ.

ინგრედიენტები

  • მშრალი საფუარი 10გ
  • შაქარი 1 სუფრის კოვზი
  • რძე 250მლ
  • მარილი 1,5 ჩაის კოვზი
  • კვერცხი 2 ცალი
  • არაჟანი 100გ
  • მზესუმზირის ზეთი 80მლ
  • ხორბლის ფქვილი 600გ
  • სტაფილო 1 ცალი
  • ხახვი 2 ცალი
  • ქათმის ღვიძლი 500გ
  • შავი წიწაკა გემოვნებით
  • კაკალი ქინძი

მომზადება

1.საფუარს დაუმატეთ შაქარი და 1 სუფრის კოვზი ფქვილი. ჩაასხით 4 სუფრის კოვზი თბილი რძე და მოურიეთ. დააფარეთ თავსაფარი და დატოვეთ თბილ ადგილას 10-15 წუთი. ისევ მოურიეთ.

2.ცალკე ჯამშ მოათავსეთ 1 კვერცხი, 0,5 ჩაის კოვზი მარილი, 50მლ ზეთი და ოთახის ტემპერატურის არაჟანი. დაუმატეთ საფუარიანი მასა და რძე. ნელ-ნელა მოაყარეთ ფქვილი.

3.მოზილეთ ცომი ჯამში, შემდეგ გადაიტანეთ ფქვილიან მაგიდაზე. ცომი უნდა იყოს რბილი და წებოვანი. ჯამს წაუსვით ზეთი და ცომი მოათავსეთ ამოსაფუებლად 40-60 წუთი.

4.დაჭერით ხახვი კუბიკებად, სტაფილო გახეხეთ. გაასუფთავეთ ღვიძლი, დაჭერით საშუალო ნაჭრებად. შეწვთ ბოსტნეული 3 სუფრის კოვზ ზეთზე, დაუმატეთ ღვიძლი და შეწვით 2-3 წუთი, მოაყარეთ მარილი, დააფარეთ თავსაფარი და მოთუშეთ 7-8 წუთი. დააქუცმაცეთ შიგთავსი ბლენდერით და გააგრილეთ.

5.ჩაზილეთ ამოსული ცომი. მოამზადეთ ბურთულები და გააბრტყელეთ.

6.მოათავსეთ 1 სუფრის კოვზი შიგტავსი, დააფიქსირეთ კუთხეები. მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაზე 10-15 წუთი.

7.გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 20 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!