ტრადიციული ქართული კერძი “ჩიხირთმა” – შეუდარებელი გემო

0
605

ჩიხირთმა – ეს ქართული ტრადიციული სუპია, რომელსაც ქათმის ან ცხვრის ხორცისგან ამზადებენ. ხშირად წვნიანს ასქელებენ ფქვილით, ასევე უმატებენ ძმარს და კვერცხის გულს.

ინგრედიენტები

  • ქათამი 1 ცალი
  • კვერცხის გული 5 ცალი
  • ხახვი 250გ
  • ღვინის ძმარი 50მლ
  • გამღვალი კარაქი 100გ
  • შავი წიწაკა (მარცვალი) გემოვნებით
  • დაფნის ფოთოლი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • მწვანილი გემოვნებით
  • ქინძი გემოვნებით

მომზადება

  1. მოხარშეთ ქათმის ბულიონი, მომზადებამდე 30 წუთით ადრე დაუმატეთ, მწვანილი, დაფნა და წიწაკა.
  2. დაჭერით ქათამი.
  3. ხახვი გაასუფთავეთ და დააქუცმაცე, შეწვით ზეთში და დაუმატეთ ბულიონს, ხარშეთ 5-10 წუთი.
  4. ჯამში ათქვიფეთ კვერცხის გული ძმართან ერთად და ჩაასხით ბულიონში. ფრთხილად მოურიეთ, რათა კვერცხის გული არ გასკდეს.
  5. მოხარშეთ ქათამი ბულიონში, მოაყარეთ ქინძი.

გემრიელად მიირთვით!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი