როგორ დავაკონსერვოთ ბადრიჯანი ისე, რომ გემოთი მწვადს დაემსგავსოს

0
1341

2020 ზაფხული უკვე იწურება. ეს ნიშნავს, რომ უკვე უნდა დავიწყოთ ზამთრისთვის მზადება. დღეს ჩვენ მოვამზადებთ ბადრიჯანს ნივრით, რომელიც უგემრიელესია.

ბადრიჯანი ნივრით

ბადრიჯანს ინფოეთში “ბოსტნეულის მეფედ” მოიხსენიებენ. სწორედ აქედან ამ ნაყოფმა გადაინაცვლა იაპონიაში, შემდეგ არაბეთში, ხოლო მოგვიანებით კი ევროპაში.

ინგრედიენტები

  • 2კგ ბადრიჯანი
  • 500გ ხახვი
  • ნიორი
  • 150მლ წყალი
  • 1,5 სუფრის კოვზი მარილი
  • 2 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 80მლ ძმარი (მე ვიყენებ 9%)
  • 2 ჩაის კოვზი მწვადის სანელებლები

მომზადება

1.პირველ რიგში გარეცხეთ ბადრიჯანი, მოაშორეთ ბოლოები და გათალეთ. გასუფთავებული ბადრიჯანი დაჭერით.

2.გაასუფთავეთ და დაჭერით ხახვი. წვრილად დაჭერით ნიორი.

3.გააცხელეთ ტაფა, ჩაასხით ზეთი და შეწვით ბადრიჯანი ორივე მხრიდან. შემდეგ გადაიტანეთ სხვა ჭურჭელში და დაელოდეთ გაგრილებას.

баклажаны с чесноком на зиму в банках

4.სუფთა ქვაბში მოვამზადოთ მარინადი. ამისათვის ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ მარილი და შაქარი. მოურიეთ, რათა გალღვეს. წამოადუღეთ და ცეცხლზე გააჩერეთ 1 წუთი. შემდეგ გადმოიტნეთ ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

баклажаны с чесноком на зиму как грибы

5.დიდ ჯამში მოათავსეთ ბადრიჯანი. ზემოდან თითოეულ ფენას მოაყარეთ ხახვი, ნიორი და სანელებლები.

баклажаны с чесноком на зиму видео

6.ზემოდან მოასხით ბოსტნეულის მარინადი. დააფარეთ თეფში და კარგად დაპრესეთ. ამ მდგომარეობაში მოათავსეთ მაცივარში 12 საათი, რათა კარგად გაუშვას წვენი.

баклажаны под гнетом с чесноком на зиму

7.გაასტერილეთ ქილები. თითოეულის ძირზე მოათავსეთ ჯერ ხახვი, შემდეგ კი ბადრიჯანი. ზემოდან მოასხით მარინადი.

жареные баклажаны с чесноком на зиму

8.ქილებს დააფარეთ თავზე  და გადაიტანეთ გასასტერილებლად ვაბში, რომლის ძირზე უნდა დააფინოთ ხელსახოცი. ჩაასხით თბილი წყალი და გაასტერილეთ 10 წუთი. ამის შემდეგ ჰერმეტიულად დააფარეთ თავზე თავსაფარი და გააგრილეთ.

баклажаны с чесноком на зиму

გემრიელად მიირთვით!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი