კარამელის ფუნთუშები შაქრის ფხვნილით, ბავშვობის სიზმარი

93

ცომი უნდა მოზილოთ კარამელის სიროპზე, შაქრის ფერის ცვლილების ყურება ძალიან მსიამოვნებს და ამავდროულად ბავშვობას მახსენებს. დედა კარამელის კანფეტებს ხშირად გვიმზადებდა მდნარი შაქრისგან.

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 150გ შაქარი
  • 250მლ რძე
  • 40გ თაფლი
  • 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • 50გ მცენარეული ზეთი
  • 1 კვერცხი
  • 480გ ფქვილი
  • 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
  • 0,5 ჩაის კოვზი სოდა
  • ნიგოზი
  • 0,5 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • მარილი

ინგრედიენტები მინანქრისთვის

  • 130გ შაქარი
  • 60გ წყალი

მომზადება

1.თავდაპირველად უმჯობესია მოვამზადოთ კარამელი. ღრმა ქვაბში ჩაყარეთ შაქარი და მოათავსეთ ცეცხლზე.

2.კარამელს დაუმატეთ რძე. ურიეთ და მასა ერთგვაროვანი გახადეთ. კარამელის გალღვობის შემდეგ, გადმოიტანეთ ცეცხლიდან, დაუმატეთ თაფლი, ზეთი, სანელებლები და მარილი.

3.ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ გამოწურული კარამელის მასა და მოურიეთ.

4.ფქვილს დაუმატეთ გამაფხვიერებელი და სოდა. მშარლი ინგრედიენტები ნელ-ნელა მოაყარეთ სველ მასას. ცომი უნდა გამოგივიდეთ რბილი და წებოვანი.

5.გააბრტყელეთ ცომი და ამოჭერით ფორმები.

6.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 10-15 წუთი.

7.სიროპის მოსამზადებლად აადუღეთ შაქარი წყალთან ერთად. პერიოდულად ურიეთ და ადუღთ 110 გრადუსზე.

8.დესერტს მოასხით სიროპი.

გემრიელად მიირთვით!