ხაჭოს პური თესლით. ზეთი და საფუარი საჭირო არაა

336

მაღაზიაში პურის ხარისხი აღარ მაკვირვებს. შეამჩნიეთ, რომ მთელი კვირა არ ფუჭდება? დიდხანს რბილი რჩება, არ ობდება. გაფიქრება მაშინებს, რამდენი ქიმია დაუმატეს ამ პროდუქტს. არადა ყოველდღე ვჭამთ. ახლა ხაჭოს პურს სახლში ვაცხობ. ნატურალური პროდუქტია.

თუ ფიქრობთ, სახლში პურის გამოცხობას დიდი დრო სჭირდება, გაგაოცებთ. ცომს 5 წუთში ვზელ და მაშინვე ღუმელში ვაგზავნი. ამოსასვლელად გაჩერება საჭირო არაა, რადგან საფუარს არ შეიცავს. პურის საცხობი აპარატიც არ დაგჭირდებათ. კეფირით პურის მომზადება ნებისმიერს შეუძლია.

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს პური თესლით

თქვენი პური თესლით ფაფუკი და გემრიელი რომ გამოვიდეს, ოთახის ტემპერატურის ინგრედიენტები გამოიყენეთ. თუ დრო გაქვთ, მაცივრიდან წინასწარ გამოიღეთ ან უბრალოდ შეათბეთ. კეფირი და ხაჭო მიკროტალღურში მოათავსეთ, ხოლო კვერცხი რამდენიმე წუთით თბილ წყალში გააჩერეთ.

ინგრედიენტები:

  • 400 გ ხორბლის ფქვილი
  • 200 გ ხაჭო
  • 200 მლ კეფირი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • გოგრის თესლი გემოვნებით
  • მზესუმზირის თესლი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. 2,5%–იანი კეფირი და სოდა აურიეთ. ხაჭო დაუმატეთ და კარგად აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ.

2. კვერცხი ათქვიფეთ, შაქარი, მარილი, თესლი დაუმატეთ და აურიეთ.

3. გაცრილი ფქვილი ხაჭო–კეფირის მასას ნაწილ–ნაწილ დაუმატეთ. ელასტიური ცომი მოზილეთ.

4. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ და ცომი გადაიტანეთ. კვერს ოდნავ ჩააწექით, დასერეთ და თესლი მოაყარეთ. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10 წუთით აცხვეთ, შემდეგ 180 გრადუსზე 40 წუთით აცხვეთ.

მას შემდეგ, რაც უსაფუარო პურს ღუმელიდან გამოიღებთ, პირსახოცი გადააფარეთ და სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ. ნებისმიერი თესლი შეგიძლიათ გამოიყენოთ, მაგრამ გოგრის და მზესუმზირის თესლი საუკეთესოდ შეეფერება. პური პირველ და მეორე კერძებს მიაყოლეთ, ბუტერბროდი, ტოსტი მოამზადეთ.