ამ უგემრიელესი დესერტის მომზადებას 20 წუთი სჭირდება. შაქართან ერთად ვაბლენდერებ მოცხარს და შემდეგ ვხარშავ. მოურიეთ 10 წუთის განმავლობაში და ნახავთ თუ როგორ იქმნება ჟელე.
ინგრედიენტები
- წითელი მოცხარი 1კგ
- შაქარი 1კგ
მომზადება
1.მოცხარი კარგად გარეცხეთ და დაელოდეთ გაშრობას. მოაყარეთ შაქარი და ხელის ბლენდერით დააბლენდერეთ.
2.კენკრის პიურე გადაიტანეთ დიდ ჯამში და მოათავსეთ მაღალ ცეცხლზე.
3.წამოადუღეთ პიურე, განუწყვეტლივ ურიეთ. შემდეგ მოხარშეთ 8-10 წუთი იმავე ცეცხლზე.
4.გამოწურეთ მურაბა, კარგად მოუჭირეთ, რათა კარგად გამოყოს პექტინი.
5.მასა ჩაასხით სტერილურ ქილებში და დატოვეთ 1 დღე თავსაფრის გარეშე. ჟელეს უნდა გადაეფაროს დამცავი გარსი. შემდეგ დააფარეთ თავსაფარი და შეინახეთ მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!