ბავშვებს მოსწონთ ამ დესერტის შოკოლადის ძლიერი გემო. თუ ბავშვის წვეულებისთვის ამზადებთ, შეგიძლიათ ფორთოხლის ლიქიორის მაგივრად ჩაასხათ 2 სუფრის კოვზი ახალგამოწურული ფორთოხლის წვენი, რომელსაც შერეული ექნება 1 ჩაის კოვზი ფორთოხლის ცედრა.
შოკოლადის სალიამი
ინგრედიენტები:
- 350 გ შავი შოკოლადი, დატეხილი
- 150 მლ შესქელებული რძე
- 2 სუფრის კოვზი კარაქი
- 2 სუფრის კოვზი ფორთოხლის ლიქიორი
- 1/2 ფინჯანი (80 გ) ქიშმიში
- 1/3 ფინჯანი ნიგოზი, მსხვილად დაჭრილი და მოხალული
- 50 გ თხილი, მსხვილად დაჭრილი და მოხალული
- 2 სუფრის კოვზი ხილის (გარგარი, ანანასი ან მანგო) ცუკატები, მსხვილად დაჭრილი
მომზადების წესი:
- ორთქლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადი, შესქელებული რძე, კარაქი და ლიქიორი. გადმოდგით ცეცხლიდან.
- გადაიტანეთ დიდ ჯამში, შეურიეთ ქიშმიში, თხილი, ნიგოზი და ხილის ცუკატები.
- ცოტა შეაგრილეთ. გადაიტანეთ პერგამენტის ქაღალდზე, გაშალეთ 8×36 სმ ფენად და გადაახვიეთ. შემდეგ ფოლგაში შეახვიეთ და 2 საათით მაინც გაყინეთ. დაჭერით თხლად, როგორც სალიამის ძეხვი.
გემერილად მიირთვით! გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს.